Μια συναυλία γεμάτη ανθρωπιά, συγκίνηση και «Ελπίδα»

Μια συναυλία γεμάτη ανθρωπιά, συγκίνηση και «Ελπίδα»

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τι πιο όμορφο από το να αρχίζει ένας μήνας με Ελπίδα!». Ο Στέφανος Κορκολής μόλις είχε καθίσει στο πιάνο του, στη σκηνή του κατάμεστου Ηρωδείου. Και με ένα ευφυές λογοπαίγνιο καλωσόρισε το κοινό στη συναυλία με έργα Μίκη Θεοδωράκη, η οποία διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα», την Παρασκευή, πρωτομηνιά του Σεπτέμβρη. Χιλιάδες άνθρωποι –επώνυμοι και ανώνυμοι– έσπευσαν να δώσουν το «παρών» για τον ευγενέστερο των φιλανθρωπικών σκοπών και να απολαύσουν από κοντά τον εξαίρετο πιανίστα και συνθέτη να συμπράττει με τη Μαρία Φαραντούρη, αλλά και ένα νέο αστέρι που ανατέλλει, την ταλαντούχα τραγουδίστρια Σοφία Μανουσάκη. Τους πλαισίωσε η η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, υπό τη διεύθυνση του Ιωακείμ Μπαλτσαβιά, καθώς και εξαιρετικά διαλεγμένοι σολίστ.

Επρόκειτο για μία από τις πιο αξιομνημόνευτες καλλιτεχνικές συναντήσεις που έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια. Ολα συνέτειναν σε αυτό: η παρουσία του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη, που εισέπραξε απίστευτη αγάπη από τον κόσμο και –συγκινημένος– ζήτησε να γυρίσουν το αναπηρικό του αμαξίδιο προς το κοινό για να ανταποδώσει μ’ ένα χαιρετισμό. Η Μαρία Φαραντούρη προκάλεσε πραγματικά ρίγη με την ικμάδα της φωνής της αλλά και με την τρυφερότητα που έδειξε στην 22χρονη Μανουσάκη, με την οποία τραγούδησαν, κάποια στιγμή, μαζί. Ο Στέφανος Κορκολής έδωσε τον καλύτερό του εαυτό όχι μόνον ως εκπληκτικός ενορχηστρωτής και μουσικός που είχε μεταγράψει για πιάνο τα έργα του σπουδαίου μας συνθέτη, αλλά και ως εκείνος που κράτησε στους ώμους του ολόκληρη την εκδήλωση, μιλώντας συνέχεια στους θεατές. Η ορχήστρα στάθηκε επάξια στο ύψος των περιστάσεων, αποδεικνύοντας ότι ο Βόλος διατηρεί αυτήν τη σπουδαία παράδοσή του ως πόλη. Ομως το πιο ωραίο ήταν οι ίδιοι οι θεατές, οι οποίοι δεν έπαψαν στιγμή να τραγουδούν όλες τις εμβληματικές συνθέσεις του Μίκη, με μια φωνή. Στο τέλος της βραδιάς υπήρχε στην ατμόσφαιρα αυτό το κλίμα συλλογικής αγαλλίασης και συμπόρευσης που έχουμε τόσο ξεχάσει στα δύσκολα χρόνια της κρίσης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της «Ελπίδας» και της Παναθηναϊκής Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου, που την είχε θέσει υπό την αιγίδα του. Η οικοδέσποινα της βραδιάς ήταν βεβαίως η πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα», Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία έχει αφιερώσει όλη της την ενέργεια στη στήριξη των άρρωστων παιδιών με τεράστια αφοσίωση και συνέπεια εδώ και δεκαετίες. Συγχαρητήρια αξίζουν και στην πρόεδρο της Παναθηναϊκής Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών, Μαρία Γιαννίρη, καθώς και τη σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας, Σίσσυ Παυλοπούλου, που ήταν οι επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης. Από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και τις μικρές «εκπλήξεις» –όπως η παρουσία της παιδικής χορωδίας από τον Βόλο, που ενθουσίασε το κοινό– ώς την τελευταία λεπτομέρεια όλα είχαν ιδιαίτερη φροντίδα, ψυχική ποιότητα και γενναιοδωρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή