Εισβολή Ρουβίκωνα στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

Εισβολή Ρουβίκωνα στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εισβολή στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποίησαν πριν από λίγη ώρα η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας, ενόψει της επίσκεψης Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Σε σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και φέρει την υπογραφή της «Αναρχικής Ομοσπονδίας» απευθύνεται κάλεσμα για συμμετοχή «στην πορεία της ΔΕΘ και στήριξη όλο τον χρόνο στις κινητοποιήσεις ενάντια στην εφαρμογή των μνημονίων σε κάθε σφαίρα της ζωής μας, παίρνοντας και πρωτοβουλίες δράσης όπου δεν υπάρχουν και λαμβάνοντας ενεργά μέρος όπου υπάρχουν».

Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης αναφορά «στα εργατικά δικαιώματα που περικόπτονται συνεχώς, προς όφελος τόσο των ντόπιων, όσο και των ξένων αφεντικών», αλλά και το νέο νόμο που θα τεθεί προς ψήφιση.

«Ο νόμος αυτός έρχεται να διευρύνει και να ολοκληρώσει το σκηνικό απόλυτης εξαθλίωσης και κοινωνικής αποσάθρωσης. Με την κατάργηση του κατώτατου μισθού, του 13ου και 14ου μισθού, με την κατάργηση ή/και την παράκαμψη των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την αντικατάσταση τους με ατομικές συμβάσεις εργασίας, με το δικαίωμα στην απεργία να καταργείται κι αυτό, το σκηνικό των τελευταίων χρόνων παίρνει μια όλο και πιο δυστοπική μορφή. Μια μορφή που συμπληρώνεται με νέους όρους επισφαλούς εργασίας, όπως ατομικές συμβάσεις ή συμβάσεις μέσω…τηλεφώνου, mini jobs (δουλειές ημέρας ή ωρών), τηλεργασία, ενοικίαση εργαζομένων και άλλες, όλο και πιο ευφάνταστες μορφές ελαστικής απασχόλησης», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Η «Αναρχική Ομοσπονδία» εξαπολύει σφοδρή επίθεση και στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι «αφομοίωσε τη δυναμική της κοινωνικής αντεπίθεσης των πρώτων μνημονιακών χρόνων, την έσυρε στον εξευτελισμό της κάλπης και μετά την αντάλλαξε με μια θέση όχι μόνο στην εξουσία σήμερα, αλλά και ως σταθερός πόλος του νέου δικομματισμού τα επόμενα χρόνια».

Ο Βουλευτής Α` Θεσσαλονίκης, της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, σχετικά με την εισβολή μελών του «Ρουβίκωνα» στο κτίριο όπου στεγάζεται το υφυπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), έκανε την εξής δήλωση:

«Η αδιαφορία της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε συνδυασμό με τη δυσανεξία που επιδεικνύουν κυβερνητικά στελέχη στην εφαρμογή των νόμων και της τάξης, έφερε τα μέλη του Ρουβίκωνα στο ΥΜΑΘ. Είναι αυτονόητο ότι για να σταματήσουν φαινόμενα ανομίας χρειάζεται πολιτική βούληση. Όμως, με αυτήν την κυβέρνηση, το αυτονόητο έχει γίνει ζητούμενο».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή