Προφυλακιστέος ο καθηγητής μουσικής που κατηγορείται για αποπλάνηση ανήλικων μαθητριών

Προφυλακιστέος ο καθηγητής μουσικής που κατηγορείται για αποπλάνηση ανήλικων μαθητριών

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του ο 60χρόνος Παναγιώτης Δράκος, καθηγητής Μουσικής, ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριες στο ωδείο που δίδασκε, στη βορειοανατολική Αττική. 

Ο κατηγορούμενος, ο οποιός με εντολή ανακριτή και εισαγγελέα πρόκειται να οδηγηθεί στις φυλακές Τριπόλεως, κατηγορείται για αποπλάνηση παιδιών κάτω των δώδεκα ετών κατ' εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

O 60χρονος καθηγητής είναι φλαουτίστας, ο οποίος έχει εμφανιστεί τόσο με την Εθνική Λυρική Σκηνή όσο και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν οι γονείς ενός εκ των κοριτσιών, ηλικίας 9 ετών, κατήγγειλαν περιστατικό σε βάρος του παιδιού τους στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων τον περασμένο Ιούλιο.

Σύμφωνα με την δικογραφία από την εξέταση του ψηφιακού αρχείου που βρέθηκε στον υπολογιστή του κατηγορούμενου, διαπιστώθηκε πως ο 60χρονος είχε ασελγήσει και σε βάρος δύο ακόμη κοριτσιών, ηλικίας 9 και 11 ετών.

Μάλιστα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης φωτογράφιζε τα κορίτσια σε βάρος των οποίων ασελγούσε και αποθήκευε το υλικό στο προσωπικό του αρχείο.

Μέχρι στιγμής έχει ταυτοποιηθεί και η υπόθεση του δεύτερου κοριτσιού, ενώ η τρίτη υπόθεση διερευνάται καθώς δεν έχει ακόμη εντοπιστεί το κορίτσι που έπεσε θύμα του καθηγητή για να δώσει κατάθεση.

Ο συλληφθείς διώκεται για αποπλάνηση ανηλίκων, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια και πορνογραφία ανηλίκων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή