Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για διακίνηση ναρκωτικών

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για διακίνηση ναρκωτικών

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε ναρκωτικά σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και είχε αναπτύξει παράλληλα σύστημα αποθήκευσης, νόθευσης και επανατυποποίησης της ηρωίνης, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Αρχηγικό μέλος της οργάνωσης, που είχε έδρα καταυλισμό στην περιοχή Νέα Ζωή Ασπροπύργου, ήταν, σύμφωνα με την αστυνομία, ένας 27χρονος Αλβανός με το ψευδώνυμο «Μαραντόνα», ο οποίος συνελήφθη, όπως και τα τέσσερα ακόμη μέλη της οργάνωσης. Πρόκειται για έναν Αλβανό 45 ετών, μία 39χρονη ομοεθνή του, καθώς και δύο Ελληνες, 19 και 41 ετών.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (ΔΑΑ), Χρήστος Παπαζαφείρης, κατά τη διάρκεια παρουσίασης της υπόθεσης, σε ποσότητες ηρωίνης που κατασχέθηκαν, εντοπίστηκαν αυτοκόλλητα με επιγραφές, που αντιστοιχούν σε πόλεις προορισμού, όπως ενδεικτικά η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα και η Λάρισα. Ο διευθυντής της ΔΑΑ πρόσθεσε ότι η τοπογραφία της συγκεκριμένης περιοχής της Δυτικής Αττικής αποτελούσε ανασταλτική παράμετρο για τον σχεδιασμό της επιχείρησης. «Η επιτήρηση της περιοχής ήταν δυσχερής και η όποια παρέμβαση αποτρεπτική» τόνισε. «Παρ' όλα αυτά, καταφέραμε, μέσω ανάλυσης των πληροφοριακών δεδομένων, εξακριβώσεων και αστυνομικών ενεργειών επιτήρησης, να ταυτοποιήσουμε τους ρόλους και την εγκληματική δράση των εμπλεκομένων και να ανακαλύψουμε τους χώρους στην περιοχή που είχαν αποκρύψει τα ναρκωτικά και αυτούς που χρησιμοποιούσαν ως εργαστήρια νόθευσης και επανατυποποίησης, αλλά και αποθήκευσης των ναρκωτικών», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται, ότι οι δράστες έκρυβαν τα ναρκωτικά κοντά στα εργαστήριά τους, καθώς και σε ειδικές κρύπτες στο έδαφος. Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Πάνω από 23 κιλά ηρωίνη σε 49 συσκευασίες του μισού κιλού, 38,8 γραμμάρια κάνναβης σε νάιλον συσκευασίες έτοιμες προς πώληση, 16,5 κιλά νοθευτική ουσία, δύο σακούλες με επικολλημένα αυτοκόλλητα στα οποία αναγράφονται «Θεσσαλονίκη» και «Λάρισα» αντίστοιχα, κυνηγετική καραμπίνα και ιδιωτικής χρήσης φορτηγό αυτοκίνητο.

Όπως επισήμανε ο επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, Κώστας Παναγιωτόπουλος, η αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών υπολογίζεται σε 350.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Επίσης, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Ιωάννα Ροτζιώκου, υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο δράσης για τον εντοπισμό και την καταστροφή καλλιεργειών δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίστηκε, χθες το πρωί, σε δύσβατη περιοχή στη θέση Ντριζακούκι του Αυλώνα Αττικής, φυτεία 125 δενδρυλλίων κάνναβης, ύψους από 80 εκατοστά έως 3,5 μέτρα. Τα δενδρύλλια της κάνναβης και όλα τα αντικείμενα που βρίσκονταν στο σημείο κατασχέθηκαν, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή