ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερευνα για τη μεταγωγή του ισοβίτη Ευθύμιου Γιαννουσάκη στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού

dikasthria-p-thumb-large

Ερευνα για το αν τηρήθηκαν οι νόμιμες προϋποθέσεις μεταγωγής του ισοβίτη Ευθύμιου Γιαννουσάκη στα μέσα Αυγούστου, στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού, διέταξε ο Γενικός Γραμματέας Σωφρονιστικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχης Φυτράκης.

Ο ισοβίτης που έχει καταδικαστεί για τη μεταφορά δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor1 μετήχθη στο Ψυχιατρείο, όπου και υποβλήθηκε σε εξετάσεις, καθώς επικαλέστηκε λόγους ψυχικής υγείας και ήδη ολοκλήρωσε την παραμονή του και γύρισε στις φυλακές Χαλκίδας, όπου και κρατείται τους τελευταίους μήνες.

Αρχικά, ο Γιαννουσάκης κρατήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, όσο καιρό ήταν υπόδικος, πριν ολοκληρωθεί η δίκη για τους δύο τόνους ηρωίνης, και στη συνέχεια μετήχθη στις φυλακές του Αυλώνα.

Πρόσφατα κατήγγειλε ότι δέχθηκε πιέσεις να εμπλέξει στην υπόθεση των ναρκωτικών τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και για το λόγο αυτό διεξάγονται εισαγγελικές έρευνες από την Εισαγγελία Εφετών Πειραιά, ενώ έρευνες γίνονται και για τις καταγγελίες του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμένου για σειρά παραλείψεων στην έρευνα της υπόθεσης με το ναρκοπλοίο. Οι έρευνες αυτές βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.