Ρότα προς τον Πειραιά για το «Blue Star Patmos»

Ρότα προς τον Πειραιά για το «Blue Star Patmos»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις επτά το απόγευμα της Τετάρτης κατέστη τελικά δυνατή η επανάπλευση του Blue Star Patmos από τα αβαθή στην είσοδο του λιμανιού της Ιου όπου είχε προσαράξει πριν μια εβδομάδα.

Το πλοίο ρυμουλκήθηκε μερικές εκατοντάδες μέτρα νοτιοανατολικότερα σε πιο προστατευμένο από τον καιρό σημείο και πραγματοποιούνται σε αυτό περεταίρω εργασίες προσωρινής στεγανοποίησης στα σημεία των υφάλων του όπου είχε υποστεί ρήγμα και τα οποία δεν ήταν προσβάσιμα μέχρι την αποκόλληση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» το 145 μέτρων ακτοπλοϊκό που ναυπηγήθηκε το 2012 στις νοτιοκορεατικές γιάρδες της Daewoo ενδέχεται να κατευθυνθεί σήμερα κιόλας προς την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του ΟΛΠ, όπου αναμένεται όχι αργότερα από την Παρασκευή, για να ξεκινήσουν οι εργασίες επισκευής του.

Με βάση στοιχεία που επικοινωνήθηκαν στην «Κ» η ζημιά εκτιμάται πως δεν υπερβαίνει τους 400 με 500 τόνους λαμαρίνας, μονάδα μέτρησης των σχετικών εργασιών.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το Patmos είναι πιθανόν να δεξαμενιστεί στην πλωτή δεξαμενή της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του ΟΛΠ στο Πέραμα «Πειραιάς I» που εκσυγχρονίστηκε πριν λίγους μήνες και μπορεί να υποδέχεται μεγάλα πλοία με μεταφορική ικανότητα έως 40.000 τόνων και 202 μέτρων μήκους.

Το πλοίο διαθέτει τέσσερεις μηχανές και αν και κατά την πορεία του προς τον Πειραιά θα κινηθεί συνοδεία και με αρωγή ρυμουλκών, θα δοκιμάσει εφόσον κριθεί ασφαλές και την αυτόνομη πρόωσή του. Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν όχι περισσότερο από τρείς μήνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή