Για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται οι καταθέσεις στη δίκη της Χ.Α.

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται οι καταθέσεις στη δίκη της Χ.Α.

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για δεύτερη μέρα ημέρα κατέθεσε στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο δήμαρχος Κορίνθου, Αλέξανδρος Πνευματικός.

Ο μάρτυρας απάντησε σε σειρά ερωτήσεων της υπεράσπισης Μπούκουρα γύρω από τα όσα είχαν διαδραματιστεί το καλοκαίρι του 2012.

Συγκεκριμένα, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση είχε καταθέσει ότι σε εκδήλωση για την επέτειο για τη μάχη των Δερβενακίων μετά τη φραστική επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ, Θ. Ταγαρά, από χρυσαυγίτες, ο ίδιος ανέβηκε στο βήμα από όπου τους χαρακτήρισε «φοβισμένα ανθρωπάκια με ένα δειλό βουλευτή», εννοώντας τον Ευστ. Μπούκουρα που ήταν παρών. Αποτέλεσμα ήταν λίγες ημέρες μετά ο τότε βουλευτής να ζητήσει το λόγο και να χτυπήσει το δήμαρχο Κορίνθου.

Σήμερα, εξεταζόμενος από τη συνήγορο υπεράσπισης, Βάσω Πανταζή, ο Αλ. Πνευματικός ανέφερε πως ήταν υποχρέωσή του να αντιδράσει στα συνθήματα χρυσαυγιτών σε βάρος του βουλευτή Ταγαρά, τονίζοντας αναφορικά με τη στάση του Ευστ. Μπούκουρα ότι «είναι δειλία να εκμεταλλεύεσαι τον κόσμο που έχεις φέρει μπροστά σε κάποιον, ο οποίος δεν έχει προκαλέσει ποτέ και κανέναν και που είναι μόνος του, χωρίς ασφάλεια».

Στον πρώην βουλευτή Ευστ. Μπούκουρα αναφέρθηκε και ο πρώην δήμαρχος Νεμέας, Βαγγ. Ανδριανάκος, ο οποίος κατέθεσε στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο μάρτυρας αναφέρθηκε σε περιστατικό λίγες ώρες μετά την εκλογή Μπούκουρα στη Βουλή, από το οποίο καταδεικνύεται η αίσθηση υπεροχής που υπήρχε τότε στην οργάνωση.

« Ημουν με κάτι φίλους και αναμέναμε τα αποτελέσματα. Ήταν βράδυ και είχαν βγει τα αποτελέσματα των εκλογών. Χτύπησε το τηλέφωνο και απάντησα και μου συστήθηκε ο κ. Μπούκουρας. Του είπα συγχαρητήρια. Τότε μου είπε ότι είμαι πλέον υφιστάμενός του. Του είπα ότι δεν του τα είπαν καλά, ότι μικρός είναι και θα μάθει. Τότε μου είπε ότι θα γίνει στο εξής η σκιά μου και θα τον βλέπω στον ύπνο μου. Αργότερα και αφού το συμβουλεύθηκε τους συνεργάτες του, κατέθεσε αίτημα στις εισαγγελικές αρχές να γίνουν συστάσεις προς τον τότε βουλευτή.»

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή