Νέα δωρεά από το Ιδρυμα Στ. Νιάρχος για την Υγεία

Νέα δωρεά από το Ιδρυμα Στ. Νιάρχος για την Υγεία

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικές δωρεές στον κλάδο της Υγείας, συνολικού ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε χθες το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Είχαν προηγηθεί συζητήσεις μεταξύ του υπουργείου Υγείας και του ΙΣΝ, κατά τις οποίες το υπουργείο υπέδειξε τις μεγαλύτερες ανάγκες που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, το ΙΣΝ αποφάσισε να χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου τέσσερις μεγάλες παρεμβάσεις σε όλη την επικράτεια, οι οποίες αναμένεται να εμπλουτιστούν με επιπλέον έργα (αναβάθμιση των υφιστάμενων ξενοδοχειακών υποδομών, προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και εκπαιδευτικές δράσεις).

Συγκεκριμένα, τα έργα που αρχίζουν μέσω της χρηματοδότησης του ΙΣΝ αφορούν την ανέγερση και εξοπλισμό νέου κτιρίου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, καθώς το υπάρχον κτίριο είναι από τα παλαιότερα της χώρας με εξίσου πεπαλαιωμένες εγκαταστάσεις. Επίσης, θα ανεγερθεί Νοσοκομείο Παίδων στη Θεσσαλονίκη, που δεν διαθέτει καθόλου νοσοκομείο για παιδιά. Εκτιμάται ότι θα αποτελέσει κόμβο εξυπηρέτησης και νοσηλείας για τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία. Ταυτόχρονα, το ΙΣΝ θα χρηματοδοτήσει την ανακατασκευή και τον πλήρη εξοπλισμό του κτιρίου των Αδελφών Νοσοκόμων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός με σκοπό να λειτουργήσει ως έδρα της Πανεπιστημιακής Νοσηλευτικής. Τέλος, θα ενισχύσει τη δυναμικότητα και αποτελεσματικότητα των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, μια μεγάλη ανάγκη δεδομένης της νησιωτικότητας της Ελλάδας. Η δωρεά αφορά την αγορά δύο νέων ελικοπτέρων και την επισκευή και αναβάθμιση των παλαιοτέρων. Εχει, άλλωστε, προηγηθεί με δωρεά του ΙΣΝ η προμήθεια 143 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων και η συντήρησή τους για 8 χρόνια, όπως και η αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου, συνολικής αξίας 14 εκατ. ευρώ.

«Η ανέγερση Γενικού Νοσοκομείου στην Κομοτηνή είναι έργο εθνικής σημασίας. Η δημιουργία Νοσοκομείου Παίδων στη Θεσσαλονίκη έχει αυταπόδεικτη σπουδαιότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΙΣΝ, κ. Ανδρέας Δρακόπουλος. «Σημαντικότατο αρωγό» στην προσπάθεια αναβάθμισης της δημόσιας υγείας χαρακτηρίζουν το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής, Παύλος Πολάκης, με αφορμή τη νέα δωρεά του ιδρύματος. Σε κοινή δήλωσή τους εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους, υπενθυμίζοντας, μάλιστα, παλαιότερες δωρεές του ΙΣΝ. «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Ιδρυμα για την προσφορά του στη δημόσια περίθαλψη, στην κοινωνία και στη χώρα», σημειώνουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή