Το ΥΠΠΟΑ επιταχύνει… στις αστοχίες

Το ΥΠΠΟΑ επιταχύνει… στις αστοχίες

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν 8 Αυγούστου όταν η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου ανακοίνωσε το νέο Δ.Σ. του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων. Τη θέση του προέδρου αναλάμβανε ο κ. Ορέστης Βαβατσιούλας δρ Αρχιτέκτων Μηχανικός, τέως δ/ντής στην Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Αττικής, Ανατολικής Στερεάς και Κυκλάδων.

Εναν μήνα μετά, η «Καθημερινή» είχε την πληροφορία ότι ο κ. Βαβατσιούλας δεν αποδέχθηκε τη θέση αυτή για προσωπικούς λόγους, κάτι που παραδέχθηκαν και κύκλοι του υπουργείου.

Ολο αυτό το διάστημα που το Δ.Σ. του ΤΑΠ παρέμενε ακέφαλο, επί σχεδόν έναν μήνα δηλαδή, το υπουργείο δεν θεώρησε σημαντικό να δημοσιοποιήσει το γεγονός, αντιθέτως το απέκρυψε.

Να σημειώσουμε ότι όταν στις αρχές Αυγούστου η υπουργός έπαυσε με συνοπτικές διαδικασίες –και χωρίς επαρκή αιτιολόγηση– το προηγούμενο Δ.Σ. και την πρόεδρό του κ. Ασπασία Λούβη, εξέδωσε ανακοίνωση όπου, μεταξύ άλλων, αναφερόταν: «Με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου, διορίστηκε νέο διοικητικό συμβούλιο στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠ). Από τις βασικές προτεραιότητες του νέου Δ.Σ. θα είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ο εκσυγχρονισμός λειτουργίας των κυλικείων στο σύνολο των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, ο εξοπλισμός των πωλητηρίων, η ανάπτυξη των εκδόσεων και η καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού».

Η μόνη επιτάχυνση που βλέπουμε είναι στα σοβαρά λάθη και στις αστοχίες της ηγεσίας του υπουργείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή