Εκκένωση κοινότητας στη δυτική Αχαΐα λόγω της πυρκαγιάς – Απειλούνται άλλες 3 κοινότητες και ένα μοναστήρι

Εκκένωση κοινότητας στη δυτική Αχαΐα λόγω της πυρκαγιάς – Απειλούνται άλλες 3 κοινότητες και ένα μοναστήρι

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εκκένωση της κοινότητας Αρλας στη δυτική Αχαΐα που κινδυνεύει από τη φωτιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 16:30 το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο Σαντομέρι, προχωρούν οι Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε λεωφορείο που υπάρχει στην κοινότητα θα επιβιβασθούν ηλικιωμένοι και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και θα μεταφερθούν σε γειτονικές περιοχές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Επίσης, όσοι κάτοικοι παραμένουν στην Αρλα, έχουν συγκεντρωθεί στον κεντρικό δρόμο, ενώ ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ η φωτιά απειλεί εκτός από την Αρλα και άλλες τρεις κοινότητες και ένα μοναστήρι. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Χρήστος Νικολάου, οι φλόγες απειλούν τις κοινότητες Ελαιοχώρι, Πετροχώρι και Πλανητερέικα, καθώς και το γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας Μαρίτσης. Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν περισσότεροι από 60 πυροσβέστες με 31 οχήματα, οι οποίοι προσπαθούν να κρατήσουν τα πύρινα μέτωπα μακριά από τις κοινότητες. 

«Eίμαστε σε ετοιμότητα, ώστε αν χρειασθεί, να εκκενωθούν οι κοινότητες 'Αρλα και Ελαιοχώρι, καθώς και το μοναστήρι» συμπλήρωσε ο κ. Νικολάου

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση της φωτιάς, ενώ όπως δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, κοντά στην Αρλα βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που φθάνουν τα έξι μποφόρ. Στο μεταξύ το έργο των επίγειων πυροσβεστικών συνδράμουν από αέρος ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο και δύο ελικόπτερα.

Ακόμη, στην περιοχή βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει τους δρόμους, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στην κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων, αλλά και των υδροφόρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή