Ο Θανάσης και η Φρίντα, το ζευγάρι που μαθαίνει να «βαδίζει» μαζί

Ο Θανάσης και η Φρίντα, το ζευγάρι που μαθαίνει να «βαδίζει» μαζί

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Θανάσης και η Φρίντα είναι ένα ιδιαίτερο ζευγάρι. Περπατούν πάντα δίπλα-δίπλα και ο Θανάσης κερνάει συχνά μεζεδάκια την ξανθομαλλούσα συνοδό του, επιβραβεύοντάς την που τον προσέχει να μη χτυπήσει…

Ο 28χρονος Θανάσης Σιδέρης είναι τυφλός και τις τελευταίες ημέρες έχει έναν σκύλο, την Φρίντα, που τον προσέχει σαν τα μάτια της. Την παρέλαβε από το Κέντρο Σκύλων Οδηγών Ελλάδας, εταίρο της Κέντρου Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (ΚΕΑΤ) που λειτουργεί παράρτημα στη Θεσσαλονίκη.

Ο Θανάσης και η Φρίντα, το ζευγάρι που μαθαίνει να «βαδίζει» μαζί-1

Σκυλί και χειριστής εκπαιδεύτηκαν μαζί στην Αθήνα, όπου εδρεύει το Κέντρο, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, ακολουθώντας τις διαδρομές του δραστήριου Θανάση, ο οποίος είναι αθλητής στίβου, εργάζεται στο τηλεφωνικό κέντρο της Σχολής Τυφλών και έχει πλούσια κοινωνική ζωή.

«Η Φρίντα έχει γίνει η ζωή και τα μάτια μου. Με βοηθάει να … πετάω, να περπατώ και να κατακτώ τον χώρο» λέει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο 28χρονος χειριστής του εκπαιδευμένου σκύλου, τον οποίο παρέλαβε επίσημα σήμερα σε εκδήλωση στη Σχολή Τυφλών.

Τις προηγούμενες ημέρες, μάλιστα, έκανε όλα τα «τεστ», περπατώντας, μεταξύ άλλων, μαζί με τη Φρίντα, μέσα σε μία πολύβουη λαϊκή αγορά και στον δρόμο μέχρι το Καυτανζόγλειο Στάδιο, όπου γυμνάζεται καθημερινά.

Ο Θανάσης και η Φρίντα, το ζευγάρι που μαθαίνει να «βαδίζει» μαζί-2

«Είναι το πρώτο σκυλί που φέρνουμε στη Θεσσαλονίκη μετά από εκπαίδευση και έχουμε, ήδη, πολλά αιτήματα από νέους με τύφλωση που επιθυμούν ένα σκυλί-οδηγό» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Κέντρου Σκύλων Οδηγών Ελλάδας, Ζωή Γερουλάνου, ενώ στην ανάγκη να «υιοθετηθούν» περισσότεροι σκύλοι-οδηγοί αναφέρθηκε και το τακτικό μέλος του ΔΣ του ΚΕΑΤ, Φώτης Μπίμπασης.

Εκπρόσωποι του Κέντρου μαζί με σκύλους-οδηγούς βρίσκονται αυτήν την περίοδο στη Θεσσαλονίκη, προβάλλοντας τις δραστηριότητές τους στην 82η ΔΕΘ, στο περίπτερο 14.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή