Κάθειρξη 20 ετών για τη δολοφονία της Φαίης Μπλάχα στη Νέα Μάκρη

Κάθειρξη 20 ετών για τη δολοφονία της Φαίης Μπλάχα στη Νέα Μάκρη

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθειρξη 20 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στον 29χρονο Βαγγέλη Στεφανάκη που κρίθηκε ένοχος για τα θανατηφόρα χτυπήματα στη φίλη του Φαίη Μπλάχα τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μάκρη.

Το δευτεροβάθμιο Κακουργιοδικείο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον 29χρονο κατηγορούμενο για τον φρικτό θάνατο της 23χρονης Φαίης Μπλάχα, αλλά του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας καθώς έκρινε ότι προσπάθησε να άρει τις συνέπειες της αποτρόπαιας πράξης του, μεταφέροντας τη βαριά τραυματισμένη φίλη του στο νοσοκομείο. Η αναγνώριση ελαφρυντικού, παρά την αντίθετη γνώμη της εισαγγελέως, ήταν αυτή που ουσιαστικά "έσπασε" την πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης που είχε επιβληθεί στον 29χρονο.

Με την απόφαση τους οι εφέτες καταδίκασαν επίσης την αδελφή του θύματος, Μαριαλένα Μπλάχα σε ποινή φυλάκισης δυόμισι ετών με τριετή αναστολή για την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία. Το δικαστήριο αναγνώρισε στη μεγαλύτερη αδελφή του θύματος το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Η Φαίη Μπλάχα είχε μεταφερθεί άγρια χτυπημένη από τον φίλο της στο νοσοκομείο στις 6 Απριλίου 2013 σε βαθύ κώμα από τα χτυπήματα και κατέληξε περίπου δύο βδομάδες μετά. Η έρευνα για την υπόθεση αποκάλυψε πως ο δράστης είχε συνάψει ερωτική σχέση και με την κατά εννέα χρόνια μεγαλύτερη αδελφή της Φαίης, Μαριαλένα. Όταν το θύμα έμαθε για την παράλληλη σχέση του Στεφανάκη με την αδελφή της, του ζήτησε να βρεθούν. Η συνάντηση έγινε ξημερώματα της 6η Απριλίου και σύμφωνα με την εισαγγελική αγόρευση όταν ο δράστης "είδε πως εκείνη του ζητάει τον λόγο για τη σχέση του με την αδελφή της, τη χτύπησε μέχρι θανάτου με μπουνιές και κλωτσιές στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα η 23χρονη να πέσει σε βαθύ κώμα". Κατά την εισαγγελέα μάλιστα, τα χτυπήματα του κατηγορούμενου στη Φαίη ήταν επαγγελματικά καθώς ο Β. Στεφανάκης γνώριζε πολεμικές τέχνες και για αυτό το λόγο γνώριζε επίσης, σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, τις συνέπειες που αυτά θα είχαν για την 23χρονη.

Ο Στεφανάκης υποστηρίζει ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την 23χρονη και ότι τη χαστούκισε όταν εκείνη του επιτέθηκε πρώτη με αποτέλεσμα η Φαίη να χάσει την ισορροπία της και πέφτοντας να χτυπήσει το κεφάλι της στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 29χρονος και η αδελφή του θύματος κατόπιν συνεννόησης που είχαν, απέκρυψαν την αλήθεια και εμφάνισαν την 23χρονη ως θύμα χτυπήματος από αυτοκίνητο, υποστηρίζοντας πως η κοπέλα είχε βρεθεί πεσμένη σε δρόμο της Νέας Μάκρης.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή