Δημιουργία «Μουσείου Δημοκρατίας» προανήγγειλε ο Ν. Βούτσης

Δημιουργία «Μουσείου Δημοκρατίας» προανήγγειλε ο Ν. Βούτσης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παλαιότερη ιδέα για τη δημιουργία στη χώρα μας Μουσείου Δημοκρατίας επανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης.

«Η ίδρυση ενός τέτοιου μουσείου όπου θα μπορέσουν να μαζευτούν στοιχεία, λόγια, αντικείμενα, παραστάσεις, πηγές και να υπάρξει και ερευνητικό έργο, θα αποτελέσει κατά τη γνώμη μου μία σημαντική παρακαταθήκη και για το μέλλον» είπε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε πως το Προεδρείο της Βουλής θα αναλάβει τις προσεχείς ημέρες σχετική πρωτοβουλία.

«Αυτή η ιδέα είχε πρωτοακουστεί και μάλιστα την είχε παρακολουθήσει ένα εξαιρετικό κείμενο του Αριστόβουλου Μάνεση και του τότε καθηγητή, νυν συναδέλφου, κ. Παρασκευόπουλου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ. Στεφανόπουλο προ δύο δεκαετιών και είχε γίνει αντικείμενο και δημόσιας συζήτησης και θετικού σχολιασμού από πάρα πολλές πλευρές» υπενθύμισε ο κ. Βούτσης και συνέχισε:

«Με αφορμή επίσης το ότι δύο ηγέτες στο πλαίσιο των διεθνών σχέσεων της χώρας, ο Ομπάμα και ο Μακρόν, πρόσφατα ήρθαν και εξήραν την ιδιαίτερη σημασία που έχει η χώρα μας γι’ αυτό που έχει αποκληθεί πολιτικό αριστούργημα στην σύλληψή του, τη δημοκρατία, αλλά και με αφορμή την υπονόμευση και τον ανταγωνισμό που δέχεται αυτό το πολίτευμα έτσι και αλλιώς από άλλα πολιτικά συστήματα και κυρίως από οικονομικά συστήματα, συμφέροντα στο πλαίσιο της συγκεκριμένης φάσης της παγκοσμιοποίησης, είναι ένα θέμα που έχει μια επικαιρότητα πολύ μεγάλη και για την Ευρώπη και για όλον τον κόσμο και για την ουσία της δημοκρατίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή