ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα παιδιά «ταξιδεύουν» στα συναισθήματα του αρχαίου κόσμου

ta-paidia-taxideyoyn-sta-synaisthimata-toy-archaioy-kosmoy-2209372

Από σήμερα στο Μουσείο της Ακρόπολης και από το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη (Αμαλίας 56), παιδιά και γονείς «ταξιδεύουν» στα συναισθήματα του αρχαίου κόσμου μέσα από ευφάνταστες δράσεις.

Στα εκπαιδευτικά προγράμματα, που υλοποιούν οι δύο φορείς στο πλαίσιο της έκθεσης «εmotions, ένας κόσμος συναισθημάτων», μικροί και μεγάλοι γνωρίζουν την έκθεση, ανακαλύπτουν τους μύθους που κρύβονται στα 129 αριστουργήματά της, πλάθουν τις δικές τους φανταστικές ιστορίες, σχεδιάζουν αρχαία προσωπεία και συμμετέχουν σε ένα μαγικό «οδοιπορικό» συναισθημάτων.

Τα Σάββατα, λοιπόν, στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη και τις Κυριακές στο Μουσείο της Ακρόπολης, τα παιδιά και οι συνοδοί τους δίνουν ραντεβού με τον Αχιλλέα, τον Αίαντα, τον Μενέλαο, την Ωραία Ελένη, τη Μήδεια, τη Φαίδρα, αλλά και με τους «κοινούς θνητούς» της αρχαίας ζωής, και συμμετέχουν σε μία σειρά από μοναδικές εκπαιδευτικές δράσεις, που θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 19 Νοεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας: στις 12 το μεσημέρι, παιδιά από 7 έως 12 ετών γνωρίζουν τον κόσμο των συναισθημάτων μέσα από τα έργα δημιουργών μυθολογικών αφηγήσεων. Επιλέγουν τον προσωπικό τους τρόπο έκφρασης (δημιουργική γραφή, προφορική αφήγηση, εικαστική ή παραστατική έκφραση) και πλάθουν ίδιες ή παρόμοιες ιστορίες, με τους δικούς τους συναισθηματικούς και εκφραστικούς πρωταγωνιστές, με σκοπό να προκαλέσουν συναίσθημα σε άλλους ανθρώπους. Επιπλέον, οι συνοδοί των παιδιών έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν προβολές σχετικές με τον Παρθενώνα στην Αίθουσα Τρισδιάστατων Προβολών και μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να συνεισφέρουν με τη δική τους δημιουργία στα θεματικά έργα των παιδιών.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διαρκεί 70 λεπτά και θα επαναληφθεί στις 22 Οκτωβρίου και στις
12 Νοεμβρίου.

Η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι δωρεάν (για όλα τα παιδιά και έναν γονιό/συνοδό). Απαραίτητη η κράτηση θέσης. Λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας, τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Για κράτηση θέσης τις Κυριακές στο Μουσείο της Ακρόπολης, τηλεφωνήστε στο 210-90.00.900 (Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 15.00-17.00).

Για κράτηση θέσης τα Σάββατα στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη στείλτε mail στο [email protected] ή τηλεφωνήστε στο 210-37.13.001 (Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10.00-17.00).