Βραβείο Αριστείας από την Ε.Ε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο

Βραβείο Αριστείας από την Ε.Ε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιστορική σελίδα για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, καθώς έλαβε μια από τις πιο σημαντικές διεθνείς διακρίσεις και βραβεύσεις. Πιο συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απένειμε το "Λογότυπο Αριστείας στην Έρευνα : Ανθρώπινο Δυναμικό" (HR Excellence in Research Logo) στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβραβεύει – μετά από αξιολόγηση – το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με το εν λόγω Λογότυπο Αριστείας στην Έρευνα, αναγνωρίζοντας τη  συμβολή του πανεπιστημίου στην επιστημονική αριστεία, μέσα από την ικανότητα και την υψηλή τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναμικού του στα πεδία της έρευνας. 

Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως κορυφαία πανεπιστήμια έχουν λάβει αυτή τη διάκριση όπως για παράδειγμα το Πανεπιστήμιο του Κέημπρητζ, το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, το πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, το πανεπιστήμιο του Όσλο κλπ. 

Στο μήνυμά τους ο πρύτανης Κώστας Γουλιάμος και ο αντιπρύτανης Έρευνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Ανδρέας Ευσταθίου υπογράμμισαν πως "η βράβευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πιστοποιεί και αντανακλά το έργο αριστείας που επιτελείται στην έρευνα από την επιστημονική κοινότητα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Το γεγονός ότι είμαστε ένας από τους 392 ακαδημαϊκούς οργανισμούς της Ευρώπης, στους οποίους έχει απονεμηθεί αυτή η σημαντική διάκριση, υποδεικνύει και αποδεικνύει την υψηλή ποιότητα ερευνητικής γνώσης, καινοτομίας και υπηρεσιών που προσφέρουμε σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Ιδιαίτερα ο πρύτανης κ. Γουλιάμος τόνισε πως το "Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο διαθέτει κορυφαίους ερευνητές που συνεργάζονται με δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς αλλά και σημαντικά ακαδημαϊκά ιδρύματα του εξωτερικού αυξάνοντας αφενός το αναπτυξιακό δυναμικό, αφετέρου δημιουργώντας προστιθέμενη αξία τόσο για το πανεπιστήμιο όσο και για την ίδια την Κύπρο". 

Ο αντιπρύτανης κ. Ευσταθίου επισήμανε ότι η διάκριση αυτή αναγνωρίζει επίσης ότι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο προσφέρει ευνοϊκές συνθήκες εργασίας στους ερευνητές του. Το πανεπιστήμιο δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να βελτιώνει αυτές τις συνθήκες και διαδικασίες ώστε να γίνει πόλος έλξης για ταλαντούχους ερευνητές στην ευρύτερη περιοχή και την Ευρώπη γενικότερα.

Σε μια οικονομία και κοινωνία που μεταβάλλεται με ραγδαίους ρυθμούς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζεται στα ισχυρά σημεία εμπειρογνωμοσύνης και αριστείας της ερευνητικής κοινότητας των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, ώστε να δοθεί ώθηση στην ανταγωνιστικότητα και, συνάμα, να αντιμετωπισθούν με αποφασιστικότητα οι προκλήσεις αλλά και οι ανάγκες της σημερινής εποχής μέσω του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας (ΕΧΕ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή