Τι απαντά η αστυνομία στις καταγγελίες για τη μεταφορά του 16χρονου στο ΚΑΤ με χειροπέδες

Τι απαντά η αστυνομία στις καταγγελίες για τη μεταφορά του 16χρονου στο ΚΑΤ με χειροπέδες

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση στις καταγγελίες για τη μεταφορά του 16χρονου, που συνελήφθη στα επεισόδια των Εξαρχείων,  στο νοσοκομείο με χειροπέδες δίνει η αστυνομία.

Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές της αστυνομίας ο νεαρός συνελήφθη από αστυνομικούς των ΜΑΤ, οι οποίοι ζήτησαν ενισχύσεις για να γίνει η μεταγωγή του στη ΓΑΔΑ.

Περιπολικό της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών που πήγε στο σημείο τον παρέλαβε και όταν αυτό σταμάτησε στη συμβολή των οδών Αλεξάνδρας και Δημητσάνας και ο 16χρονος βγήκε από το αμάξι, έσπρωξε με τον ώμο τον έναν αστυνομικό που τον συνόδευε και προσπάθησε να διαφύγει διασχίζοντας κάθετα την Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ο οδηγός που τον χτύπησε είχε μόλις ξεκινήσει από φανάρι και δεν είχε προλάβει να αναπτύξει ταχύτητα με αποτέλεσμα το θύμα να μην τραυματιστεί σοβαρά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν αστυνομικοί, ο 16χρονος βρισκόταν σε μετατραυματικό στρες και υπερδιέγερση και ενώ προσπάθησαν να του βγάλουν τις χειροπέδες δεν τα κατάφεραν.

Μάλιστα στην απόφασή τους αυτή έλαβαν υπόψιν και τις συστάσεις των τραυματιοφορέων του ΕΚΑΒ, οι οποίοι έκριναν ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να αποφευχθεί ο αυτοτραυματισμός του και να διευκολυνθεί η μεταφορά του στο ΚΑΤ.

Ο 16χρονος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ενώ σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα επεισόδια και για απόπειρα απόδρασης. Δικογραφία έχει σχηματιστεί από την Τροχαία και σε βάρος του οδηγού ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και διοικητική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποια παράλειψη από την πλευρά των αστυνομικών.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στη διοίκηση του ΚΑΤ από την ΕΙΝΑΠ (Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς) «για το απαράδεκτο της παρουσίας αστυνομικού φρουρού μέσα στην μονάδα εντατικής θεραπείας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή