Ερευνα για τον τραυματισμό του ανηλίκου

Ερευνα για τον τραυματισμό του ανηλίκου

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διοικητική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού που εκτυλίχθηκε ξημερώματα Κυριακής έξω από τη ΓΑΔΑ και είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό από διερχόμενο Ι.Χ. ενός 16χρονου κρατουμένου διεξάγει η ΕΛ.ΑΣ. Αυτό επισημάνθηκε χθες στο περιθώριο προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Κορυφαίοι αξιωματικοί τόνισαν ότι τη στιγμή κατά την οποία το περιπολικό που μετέφερε τον ανήλικο σταμάτησε στη συμβολή της Αλεξάνδρας με την οδό Δημητσάνας, ο 16χρονος έσπρωξε τον αστυνομικό που τον συνόδευε και διέσχισε κάθετα τη λεωφόρο στην προσπάθειά του να αποδράσει. Το αποτέλεσμα ήταν να παρασυρθεί από Ι.Χ., να τραυματιστεί σοβαρά στα πόδια και να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Ο 16χρονος λίγη ώρα πριν από το συμβάν είχε συλληφθεί από τα ΜΑΤ στην οδό Χαρ. Τρικούπη με την κατηγορία ότι πετούσε μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών. Σχετικά με τις καταγγελίες ότι, παρά τον σοβαρό τραυματισμό του, οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να του αφαιρέσουν τις χειροπέδες, η ηγεσία της Αστυνομίας διευκρίνισε ότι ο νεαρός βρισκόταν σε μετατραυματικό στρες και ήταν αδύνατο οι αστυνομικοί να τον ακινητοποιήσουν για να του βγάλουν τις χειροπέδες, παρότι το επιχείρησαν. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης προσέθεσαν μάλιστα και οι τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ προέτρεψαν τους αστυνομικούς να μην του αφαιρέσουν τις χειροπέδες προκειμένου να αποφευχθεί πιθανός αυτοτραυματισμός του και να διευκολυνθεί η γρήγορη μεταφορά του στο ΚΑΤ. Χθες ο 16χρονος παρέμεινε διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ, με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας του σταθερή. Φέρει κατάγματα στο πρόσωπο και στην κνήμη και θλάση στους πνεύμονες. Εισήχθη στην Εντατική λόγω επιληπτικής κρίσης, την οποία εκδήλωσε λίγο μετά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο. Εν τω μεταξύ, την παρουσία αστυνομικών φρουρών εντός της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλεύεται ο 16χρονος κατήγγειλε χθες η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς, η οποία επικοινώνησε για το θέμα αυτό με τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή