Το ΕΚΠΑ υποδέχεται 249 φοιτητές από Ευρώπη, Κίνα και Ταϊβάν

Το ΕΚΠΑ υποδέχεται 249 φοιτητές από Ευρώπη, Κίνα και Ταϊβάν

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών υποδέχεται για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017-18, 220 φοιτητές από 115 Πανεπιστήμια 26 ευρωπαϊκών χωρών (Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρο, Λετονία, Λιθουανία, Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τουρκία, Τσεχία, Φινλανδία) στο πλαίσιο διεθνών ανταλλαγών μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ και 29 φοιτητές από την Κίνα και Ταϊβάν στο πλαίσιο των διμερών διεθνών συμφωνιών του Ε.Κ.Π.Α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ε.Κ.Π.Α., επέκτεινε ήδη υπάρχουσα διαπανεπιστημιακή συμφωνία με το Foreign Studies University του Πεκίνου και δημιούργησε ειδικό πρόγραμμα ετήσιας φοίτησης 23 φοιτητών στη Φιλοσοφική Σχολή. Η τελετή υποδοχής θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 10.00 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι εισερχόμενοι φοιτητές στο Ε.Κ.Π.Α., των οποίων ο αριθμός αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν σε όλες τις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες του Ιδρύματος και να παρακολουθήσουν το καινοτόμο και ιδιαίτερα επιτυχημένο διατμηματικό μάθημα της Φιλοσοφικής Σχολής “CONTEMPORARY GREECE: History, Arts and Letters” το οποίο προσφέρεται στην αγγλική γλώσσα για όλους τους εισερχόμενους φοιτητές  ανεξάρτητα από τον βασικό τους τομέα σπουδών. Παράλληλα τους παρέχεται η δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα ελληνικής γλώσσας στο Διδασκαλείο της Νέας Ελληνικής Γλώσσας της Φιλοσοφικής Σχολής.

Σημειώνεται ότι το ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ERASMUS+ στο οποίο συμμετέχει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 1987, συμπλήρωσε φέτος τα 30 χρόνια λειτουργίας του. Στο διάστημα αυτό  έχουν φοιτήσει στο Ε.Κ.Π.Α. πάνω από 5.000 φοιτητές ευρωπαϊκών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων ενώ περισσότεροι από 13.000 φοιτητές του Ε.Κ.Π.Α. έχουν μετακινηθεί για σπουδές και πρακτική άσκηση προς Ιδρύματα και φορείς υποδοχής όλων των ευρωπαϊκών χωρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή