Επιτυχής άσκηση βολής τορπίλης από «Παπανικολή»

Επιτυχής άσκηση βολής τορπίλης από «Παπανικολή»

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιτυχή άσκηση βολής τορπίλης εναντίον στόχου επιφανείας πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας το υποβρύχιο «Παπανικολής», σε μια επίδειξη των δυνατοτήτων του. Στο υποβρύχιο επέβαιναν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Δ. Βίτσας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός ΓΕΝ Ν. Τσούνης Π.Ν. και ο αρχηγός Στόλου Ι. Παυλόπουλος. Το υποβρύχιο απέπλευσε από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας και η βολή που εκτέλεσε στα ανοιχτά είχε ως εικονικό στόχο εχθρική φρεγάτα.

Ο «Παπανικολής» (S-120) είναι το πρώτο από τα τέσσερα υποβρύχια τύπου 214 και θεωρείται αιχμή του δόρατος του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Δύο ακόμη υποβρύχια είναι επιχειρησιακά ενεργά και συμμετέχουν σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., αλλά και συνεκπαιδεύσεις με χώρες της λεκάνης της Μεσογείου. Το τέταρτο και τελευταίο υποβρύχιο του συγκεκριμένου τύπου βρίσκεται στην τελική φάση των δοκιμών. Οπως ανέδειξε η «Κ» την περασμένη Κυριακή (17/9), τα υποβρύχια τύπου 214 ολοκληρώθηκαν με πρωτοβουλία και ευθύνη του Πολεμικού Ναυτικού στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, κατ’ ουσίαν από τα πληρώματά τους, τα οποία εκτέλεσαν ακόμη και εργασίες που απαιτούσαν υψηλές τεχνικές δυνατότητες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή