ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι της «Ελληνικός Χρυσός»

se-48ori-apergia-oi-ergazomenoi-tis-ellinikos-chrysos-2210065

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» με στόχο να ασκηθεί πίεση στην ελληνική κυβέρνηση ώστε να εκδοθούν οι άδειες για τις Σκουριές, οι οποίες καθυστερούν χωρίς λόγο, όπως επισημαίνει η μέτοχος της «Ελληνικός Χρυσός», Eldorado Gold. Από την έκδοσή τους εξαρτάται άλλωστε η αναστολή της επένδυσης της Eldorado στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν νέες κινητοποιήσεις, ενώ το βράδυ της Τετάρτης ομάδα εργαζομένων αναμένεται να μεταβεί στην Αθήνα, ώστε πραγματοποίησει διαμαρτυρία το πρωί της Πέμπτης έξω από αρμόδια υπουργεία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Σεπτεμβρίου λήγει το «τελεσίγραφο» που έχει θέσει η Εldorado Gold προς το ελληνικό Δημόσιο για την αναστολή του επενδυτικού προγράμματός της στην Ελλάδα από την επόμενη ημέρα που θα συνδυασθεί με την απόλυση των 1.100 εργαζομένων στα μεταλλεία Χαλκιδικής, εξέλιξη που θα επηρεάσει την απασχόληση και των 1.300 έμμεσα εργαζομένων σε αυτά. Kαι η ίδια η Εldorado Gold, εξάλλου, με ανακοίνωση – ενημέρωση για την παραλαβή της αίτησης προσφυγής στη διαιτησία από το ελληνικό Δημόσιο την περασμένη Πέμπτη συνέδεσε την αναθεώρηση της στάσης της με το θέμα των αδειών.

«Αμέσως μετά την έγκριση και παραλαβή όλων των απαιτούμενων αδειών και την οικοδόμηση μιας καλής σχέσης συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση, η εταιρεία θα είναι σε θέση να επανεκτιμήσει εκ νέου τις επενδυτικές επιλογές της στην Ελλάδα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της καναδικής εταιρείας Τζορτζ Μπερνς.