Ποινή φυλάκισης με αναστολή για κακοποίηση ζώου

Ποινή φυλάκισης με αναστολή για κακοποίηση ζώου

50" χρόνος ανάγνωσης

Σε φυλάκιση ενός έτους, με τριετή αναστολή και πρόστιμο 5.000 ευρώ καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας ένας συνταξιούχος που είχε μετατρέψει το σπίτι του σε κολαστήριο ζώων.

Ο άνδρας καταδικάστηκε για τη φριχτή κακοποίηση ενος σκυλιού, αν και όπως καταγγέλει το Φιλοζωικό Σωματείο Κύμης Αλιβερίου που έφερε το θέμα στη δημοσιότητα, στο διαμέρισμα στην οδό Σπευσιππου στο Κολωνάκι, έχουν βασανιστεί πολλά ακόμη ζώα.

Το Σωματείο είχε δώσει στον άνδρα για υιοθεσία το σκυλί, ωστόσο μετά από επίσκεψη του προέδρου του σωματείου στο διαμέρισμα, διαπίστωσε πως το σκυλί ζούσε έγκλειστο υπό άθλιες συνθήκες μαζί με αλλά ζώα υποχρεωμένο να ζει μέσα στα ίδια του τα κόπρανα.

Οπως έχει δηλώσει η ταμίας του Φιλοζωικού Σωματείου Κύμης Αλιβερίου, Ζωη Μπακέλα στην ιστοσελίδα zoosos, η δυσωδία ήταν τόσο έντονη που ακόμη και οι αστυνομικοί δυσκολεύτηκαν να πραγματοποιησουν τον έλεγχο, μετά την καταγγελια.

Επίσης, το δικαστήριο αποφάσισε την αφαίρεση της επιμέλειας του σκύλου, ο οποίος επέστρεψε στο Φιλοζωικό Σωματείο Κύμης μετά τη δικαστική απόφαση, με την υγεία του ζώου να ειναι πλέον βεβαρημένη.