ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνδικαλιστής με παράλογες αξιώσεις

syndikalistis-me-paraloges-axioseis-2210771

«Άδειασε» για τις αξιώσεις του ο Αρειος Πάγος εργαζόμενο που βρισκόταν σε συνδικαλιστική άδεια επι 8 χρόνια και διεκδίκησε επίδομα αδείας προσαυξημένο 100%. Παρα το γεγονός ότι το Εφετείο Αθηνών του είχε  επιδίκασει 48.724 ευρώ, ο Άρειος Πάγος δεν τον δικαίωσε.

Το προσωπο αυτό ηταν αποσπασμένο στο ΔΣ της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος και σύμφωνα με την ειδική συλλογική σύμβαση εργασίας του κλάδου, διατηρούσε το σύνολο των αποδοχών (βασικός μισθός, επιδόματα, κ.λπ.) που ελάμβαναν πριν την συνδικαλιστική απόσπαση.

Η εταιρία δεν του χορήγησε  όλο το  χρονικό διάστημα  που είχε την συνδικαλιστική ιδιότητα την ετήσια άδεια αναψυχής (θερινή άδεια) και το προβλεπόμενο επίδομα.  Ο συνδικαλιστής προσέφυγε στα δικαστήρια και αρχικά το Εφετείο Αθηνών τον δικαίωσε, δεχόμενο ότι η εργοδότρια εταιρεία  όφειλε να δώσει και τα επιδόματα θερινής άδειας των ετών 2009- 2011 με προσαύξηση 100%, λόγω υπαιτιότητάς της. Οι αρεοπαγίτες αποφάνθηκαν ότι η εργοδότρια επιχείρηση δεν οφείλει να καταβάλει  ούτε τις αποδοχές αδείας ούτε και την προσαύξηση του 100%. Και αυτό γιατί η  εταιρεία εξ' αντικειμένου και ανεξάρτητα από την θέλησή της, δεν είχε την δυνατότητα να του χορηγήσει άδεια αναψυχής για τον λόγο ότι τελούσε διαρκώς, επί σειρά 8 ετών, σε συνδικαλιστική άδεια χωρίς διακοπή, μη παρέχων την εργασία του στην εταιρεία που είχε προσληφθεί.