ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επισκέφθηκε η πρέσβειρα της Αγγλίας, Κέιτ Σμιθ

ton-archiepiskopo-ieronymo-episkefthike-i-presveira-tis-agglias-keit-smith-2210836

Την πρέσβειρα της Αγγλίας στην Ελλάδα, Κέιτ Σμιθ, υποδέχθηκε σήμερα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, με την οποία συζήτησαν επί πολλών θεμάτων.

«Χαιρόμαστε που η Αγγλικανική Εκκλησία έχει συνεργαστεί με την Εκκλησία της Ελλάδος στο σημαντικό έργο με το οποίο υποστηρίζονται οι ευάλωτες ομάδες» δήλωσε η κ. Σμιθ, ενώ παράλληλα τόνισε, ότι «οι σχέσεις των δύο χωρών και των δύο Εκκλησιών είναι πολύ καλές και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, ώστε να τις ενισχύσουμε περισσότερο».

Επιπρόσθετα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη συνάντηση κατά την οποία, όπως είπε, είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν αρκετά ζητήματα και δήλωσε την εκτίμησή της στην προσπάθεια της Εκκλησίας στους καιρούς της κρίσης.

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε την πρέσβη για την επίσκεψη και εξέφρασε τη χαρά του που η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στα ελληνικά, καθότι η κ. Σμιθ χειρίζεται άψογα την ελληνική γλώσσα. «Η συνεργασία μας είναι συνεχής και άψογη στον τομέα της αγάπης» δήλωσε και πρόσθεσε ότι η Αγγλία βοηθά στην μέριμνα της Εκκλησίας της Ελλάδος με την παροχή στήριξης στο οικοτροφείο το οποίο φιλοξενεί ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ