ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Χ.Α.: «Δέχτηκα επίθεση και οι αστυνομικοί δεν αντέδρασαν»

diki-ch-a-dechtika-epithesi-kai-oi-astynomikoi-den-antedrasan-2210876

Την επίθεση που δέχθηκε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης «αγανακτισμένων κατοίκων» στον Άγιο Παντελεήμονα το 2012 περιέγραψε στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο δημοσιογράφος Μιχάλης Τεζάρης, υποστηρίζοντας πως δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι, χωρίς οι παρευρισκόμενοι αστυνομικοί να πράξουν το παραμικρό.

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο, μετά τη διάλυση της συγκέντρωσης ο ίδιος αποχώρησε από το σημείο και θέλησε να βγάλει μία φωτογραφία με το κινητό του τηλέφωνο για αρχειακούς λόγους. Η «παρόρμηση της στιγμής» – όπως τη χαρακτήρισε – είχε σαν συνέπεια περίπου 15 – 20 άτομα να τον προσεγγίσουν με «επιθετικές διαθέσεις». «Δεν πρόλαβα να πω κάτι και ένας με χτυπάει στο κεφάλι πισώπλατα και ένας δεύτερος μου κλέβει την ταυτότητά του Μέσου που έβγαλα για να την επιδείξω» είπε.

Ο Μιχ. Τεζάρης, υποστήριξε πως πανικοβλήθηκε, όταν αμέσως μετά άρχισαν να πλησιάζουν και οι υπόλοιποι, ενώ ένα άτομο τον απείλησε, λέγοντας για το κινητό του: «αν βρω κάτι, θα σου πάρω το σκαλπ, θα σε καθαρίσω». Στη συνέχεια, υπέβαλε μήνυση στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, χωρίς να έχει ενημερωθεί για τη μέχρι σήμερα πορεία της. 

Από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο, κανείς δεν αντέδρασε, σύμφωνα με τον μάρτυρα, παρά μόνο ένας άντρας της ασφάλειας, ο οποίος τον τράβηξε από το χέρι και τον συνόδευσε μερικά μέτρα πιο πάνω, απομακρύνοντας τον από τα άτομα.