Ελεύθερος με όρους ο 16χρονος μετά την απολογία στο ΚΑΤ

Ελεύθερος με όρους ο 16χρονος μετά την απολογία στο ΚΑΤ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 16χρονος που συνελήφθη για επεισόδια στα Εξάρχεια και στην προσπάθειά του να αποδράσει παρασύρθηκε από διερχόμενο Ι.Χ. έξω από τη ΓΑΔΑ.

Χθες το πρωί απολογήθηκε σε εισαγγελέα και ανακριτή, που τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου νοσηλεύεται. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αποφασίστηκε ο ανήλικος να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Υποχρεούται να καταβάλει εγγύηση 3.000 ευρώ, να δίνει το «παρών» το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, ενώ του επεβλήθη και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο 16χρονος είχε συλληφθεί τα ξημερώματα της 17ης Σεπτεμβρίου, στη διάρκεια επίθεσης με μολότοφ εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαρ. Τρικούπη. Στην κατοχή του είχε βρεθεί μια αντιασφυξιογόνος μάσκα και εις βάρος του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, καθώς από την επίθεση υπέστη εγκαύματα στο χέρι ένας από τους αστυνομικούς της διμοιρίας. Τη μεταγωγή του 16χρονου από τα Εξάρχεια στα γραφεία της αρμόδιας Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας ανέλαβαν δύο αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι τη στιγμή της σύλληψης έτυχε να εκτελούν περιπολία στο κέντρο της Αθήνας. Κατά την αποβίβασή του, έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ, ο 16χρονος έσπρωξε τον αστυνομικό που τον συνόδευε και προσπάθησε να αποδράσει. Ενώ διέσχιζε κάθετα τη λεωφόρο Αλεξάνδρας παρασύρθηκε από διερχόμενο Ι.Χ. που οδηγούσε 32χρονος, με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά στα πόδια.

Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΚΑΤ και παρέμεινε αρκετά εικοσιτετράωρα νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σήμερα, η κατάσταση της υγείας του περιγράφεται βελτιωμένη, ωστόσο παραμένει στην ορθοπεδική κλινική στον 6ο όροφο του ΚΑΤ.

Για το συμβάν διετάχθη πειθαρχική έρευνα, την οποία ανέλαβε να φέρει εις πέρας αξιωματικός της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή