Πόλεμος μεταξύ παλαιών και νέων στην ΕΡΤ

Πόλεμος μεταξύ παλαιών και νέων στην ΕΡΤ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπροστά σε νέες αποφάσεις βρίσκεται η κυβέρνηση στην υπόθεση της ΕΡΤ. Τα προβλήματα στον φορέα, δυόμισι χρόνια μετά την επαναλειτουργία του, συνεχίζονται, ενώ μαίνεται ο «εμφύλιος» ανάμεσα σε νέους και… παλαιότερους. Οι σχέσεις ανάμεσα στον πρόεδρο της εταιρείας, μουσικοσυνθέτη Διονύση Τσακνή και τον διευθύνοντα σύμβουλο, νομικό Βασίλη Κωστόπουλο είναι οριακές, με αποτέλεσμα οι αποφάσεις για την πορεία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης να λαμβάνονται υπό καθεστώς πίεσης.

Οι επικριτικές τοποθετήσεις του προέδρου της ΕΡΤ Δ. Τσακνή είναι δημόσιες. Σε ανακοίνωση του γραφείου του, με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας, υποστήριξε πως «η ΕΡΤ κινδυνεύει να μείνει χωρίς πρόγραμμα», καθώς πρόσφατα το Δ.Σ. της εταιρείας, εν τη απουσία του, ενέκρινε εννέα από τα συνολικά 22 ζητήματα «που εκκρεμούν» στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου. «Ολες οι αποφάσεις του Δ.Σ. ήταν προτάσεις του προηγούμενου Δ.Σ. και ειδικά του προέδρου, που έπρεπε απλώς να εγκριθούν τυπικά», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Η αντίδραση αυτή προήλθε μετά την πρόσφατη έγκριση οκτώ τηλεοπτικών προγραμμάτων («Το αλάτι της γης», «Βιβλιοθήκες της Αθήνας», «Τοπικές Κουζίνες», «Ες αύριον τα σπουδαία», «Εντός Αττικής», «Αλτερνατίβα», «28 φορές Ευρώπη», «Η εποχή των εικόνων») από το Δ.Σ., σε συνεδρίαση κατά την οποία απουσίαζαν ο κ. Τσακνής και το μέλος του Δ.Σ. Μιχάλης Γρηγορίου.

Η αντιπαράθεση στο Ραδιομέγαρο ξεκίνησε με την έλευση του κ. Κωστόπουλου στην ΕΡΤ, όταν ο κ. Τσακνής ζήτησε από την εταιρεία σεκιούριτι να μην του παραδοθεί το γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου, αμέσως μετά την έγκριση της τοποθέτησης του κ. Κωστόπουλου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ύστερα από ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Συνεχίστηκε με την υποβολή της παραίτησης του κ. Τσακνή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την οποία αποκάλυψε η «Κ» στις 2 Αυγούστου 2017, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του, με την οποία ζητούσε τον προσδιορισμό των αρμοδιοτήτων του.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Β. Κωστόπουλος δεν έχει προβεί σε κανένα σχόλιο επί της ανακοίνωσης του γραφείου του κ. Τσακνή. Στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις, εντός της ΕΡΤ, αναφέρει πως οι αρμοδιότητες του προέδρου περιγράφονται στη νομοθεσία, κρατώντας σκληρή στάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή