Οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά εξαρθρώθηκε στη Ζάκυνθο

Οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά εξαρθρώθηκε στη Ζάκυνθο

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στη Ζάκυνθο εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, οκτώ άτομα, εκ των οποίων τρεις γυναίκες και πέντε άνδρες, ηλικίας από 24 έως 56 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ελευθέρωσης φυλακισμένου και της αντίστασης, καθώς και για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και όπλων.

Οι δράστες διακινούσαν καθημερινά κοκαΐνη, ηρωίνη και ακατέργαστη κάνναβη στη Ζάκυνθο. Σημειώνεται ότι δύο από τους κατηγορούμενους, ηλικίας 27 και 56 ετών, κατά τη σύλληψή τους προέβαλαν σθεναρή αντίσταση, ενώ ο δεύτερος, ασκώντας βία κατά των αστυνομικών, προσπάθησε να ελευθερώσει τον πρώτο.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 2 κιλών και 776 γραμμαρίων, κοκαΐνη βάρους 131 γραμμαρίων, ηρωίνη βάρους 0,6 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 39.020 ευρώ, δύο ζυγαριές ακριβείας, ένα πιστόλι, επτά φυσίγγια και διάφορα σύνεργα επεξεργασίας και επανατυποποίησης ναρκωτικών ουσιών. Παράλληλα, κατασχέθηκαν τρία ΙΧ αυτοκίνητα και δύο μοτοσυκλέτες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή