Την Τρίτη η ετυμηγορία του ΚΑΣ για το Ελληνικό – Για «σκόπιμες κωλυσιεργίες» κάνει λόγο το Μαξίμου

Την Τρίτη η ετυμηγορία του ΚΑΣ για το Ελληνικό – Για «σκόπιμες κωλυσιεργίες» κάνει λόγο το Μαξίμου

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο επεισόδιο στο θρίλερ με το Ελληνικό δημιουργεί η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβούλιου ( ΚΑΣ) που ελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης για το αρχαιολογικό ζήτημα που έχει δημιουργήσει αναφορικά με την επένδυση στην έκταση του πρώην αεροδρομίου, σύμφωνα με την οποία η ετυμηγορία αναβάλλεται κατά πλειοψηφία για την επόμενη Τρίτη.

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Μ. Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, που προΐσταται εκ της θέσεως της του ΚΑΣ και διαθέτει ανάλογη επιρροή εισηγήθηκε την αναβολή της συζήτησης που είναι προγραμματισμένη για σήμερα και ξεκίνησε στις 4:00 το απόγευμα. Όμως δεν συμφωνούν όλα τα μέλη με την πρόταση αυτή.

Σημειώνεται πως είναι η τρίτη συνεδρίαση για το ζήτημα με την πρώτη να έχει διακοπεί και την δεύτερη να έχει αναβληθεί εξαιτίας της κρισιμότητας του ζητήματος και τις ενδείξεις πως υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να χαρακτηριστεί μεγάλο μέρος της έκτασης του πρώην αεροδρομίου ως αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο απειλεί να εκτροχιάσει όλη την επένδυση. Υπογραμμίζεται πως η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει ως θέματα την έγκριση ή μη του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης  και  της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά», και όχι τον χαρακτηρισμό ή μη της έκτασης ως αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Όμως στην πρώτη συνεδρίαση το τελευταίο θέμα είχε τεθεί κάτι που οδήγησε στην διακοπή της αργά το βράδυ και ενώ επρόκειτο να γίνει ψηφοφορία για αυτό και όχι για τα δυο θέματα της ημερησίας διάταξης.

Υπενθυμίζεται επίσης πως το μνημόνιο που υπογράφτηκε μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού και της Ελληνικό Α.Ε., κατόπιν έγκρισης του ΚΥΣΟΙΠ, σχεδόν σε κάθε παράγραφό του παραπέμπει και υπακούει στις διατάξεις του Αρχαιολογικού Νόμου (Ν.3028/2002) γεννώντας ερωτήματα για τη σκοπιμότητα της όλης συζήτησης στο ΚΑΣ.

Για «σκόπιμες σκευωρίες» κάνει λόγο το Μαξίμου – ΝΔ: «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει καμία επένδυση»

Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε το Μαξίμου για τη νέα, τρίτη κατά σειρά, αναβολή της ετυμηγορίας για το Ελληνικό, με πηγές του Μαξίμου να κάνουν μάλιστα λόγο για μηδενική ανοχή σε «σκόπιμες κωλυσιεργίες» που «θα έθεταν σε αμφισβήτηση τη δεδηλωμένη βούλησή της και την αποφασιστικότητά της για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό».

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία τονίζει δια στόματος της κ. Όλγας Κεφαλογιάννη, ότι η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο πως «δεν μπορεί να προχωρήσει καμία επένδυση στη χώρα».

«Το αν είναι ανικανότητα ή δόλος η σημερινή παρωδία, λίγη σημασία έχει. Αλήθεια, ο πρωθυπουργός τι λέει για το σημερινό φιάσκο; Γιατί κρύβεται και σε αυτήν την περίπτωση;», δήλωσε σχετικά η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή