Βίντεο ντοκουμέντο από τη σπείρα που διέπραττε ληστείες – αστραπή

Βίντεο ντοκουμέντο από τη σπείρα που διέπραττε ληστείες – αστραπή

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βίντεο με τον τρόπο δράσης των μελών της σπείρας, που  εκτιμάται ότι διέπραξε την τελευταία διετία πάνω από 200 ένοπλες ληστείες έδωσε στη δημοσιότητα, έδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Οι δράστες προσέγγιζαν τα καταστήματα που είχαν βάλει «στο μάτι» με μοτοσικλέτες και στη συνέχεια έμπαιναν μέσα σε ομάδες 2-3 ατόμων, φορώντας κράνη, γάντια, μπουφάν ή φούτερ και στη συνέχεια αφαιρούσαν σημαντικά ποσά από τα ταμεία με την απειλή όπλου.

Αξιοσημείωτη είναι η ταχύτητα με την οποία διέπρατταν τις ληστείες, καθώς δεν ξεπερνούσε σε διάρκεια το 1,5 λεπτό.

Στη συνέχεια απομακρύνονταν με τις μοτοσικλέτες αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα, γι' αυτό και είχαν στρατολογήσει, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ μεταξύ των μελών τους και έναν 32χρονο επαγγελματία αθλητή αγώνων ταχύτητας με διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μέχρι στιγμής εχουν συλληφθεί πέντε μέλη της, μεταξύ των οποίων τα δύο αρχηγικά, ενώ αναζητείται ένας ακόμα συνεργός τους.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε πριν από περίπου 6 μήνες και στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι τη σύλληψη των μελών της σπείρας, στις 24 Σεπτέμβρη, οι αξιωματικοί της ασφάλειας κατάφεραν να ταυτοποιήσουν 56 ένοπλες ληστείες σε σούπερ μάρκετ, πρακτορεία ΟΠΑΠ, βενζινάδικα σε Αττική, Ηλεία, Κρήτη και αλλού.

Ενδεικτικά, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τις ληστείες στο σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος» τον Ιούνιο του 2016 στου Ρέντη, την απόπειρα ληστείας στο κατάστημα Jumbo στην Παιανία την 23η Ιουνίου 2017, τη ληστεία σε σούπερ μάρκετ κρεάτων στο Περιστέρι, την 29η Ιουλίου 2017 κ.ά. Ωστόσο, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν διαπράξει περισσότερες από 200 ληστρικές επιθέσεις.

Οι αστυνομικές αρχές έδωσαν ακόμη κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, και τα στοιχεία των μελών της σπείρας, ως εγκέφαλοι της οποίας περιγράφονται από την ΕΛ.ΑΣ. δύο Ελληνες, 52 και 48 ετών με «βαρύ» ποινικό παρελθόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή