I. Διώτης: Ειμαι αθώος, παράνομα αποκτηθέν υλικό η λίστα Λαγκάρντ

I. Διώτης: Ειμαι αθώος, παράνομα αποκτηθέν υλικό η λίστα Λαγκάρντ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαίνει προς το τέλος η δίκη του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, ο οποίος διετέλεσε επί χρόνια εισαγγελικός λειτουργός και το όνομά του ταυτίστηκε με την εξάρθρωση της 17Ν, για τους χειρισμούς του στη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του σήμερα με εμφανή συναισθηματική φόρτιση ο πρώην εισαγγελικός λειτουργός αρνήθηκε ότι παρέβη το νόμο και υπερασπίστηκε τις επιλογές του, όταν παρέλαβε, ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ, τη λίστα με μεγαλοκαταθέτες.

«Eχω ήσυχη τη συνείδηση μου, δεν τέλεσα καμία αξιόποινη πράξη, εάν είχα την παραμικρή ευθύνη θα την ομολογούσα. Απεδείχθη περίτρανα ότι είμαι αθώος! Σας ζητώ να με απαλλάξετε», ανέφερε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ στην απολογία του, κατά τη διάρκεια της οποίας επέμεινε στην άποψη που είχε εκφράσει εξαρχής, ότι η λίστα Λαγκάρντ δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως βάση ελέγχου από το ΣΔΟΕ καθώς αποτελούσε παράνομα αποκτηθέν υλικό.

«Σας προσκόμισα στοιχεία ότι και σε άλλες χώρες όχι μόνο δεν δέχθηκαν τα στοιχεία Φαλτσιανί, αλλά τα κατέστρεψαν κιόλας. Το Γαλλικό Ακυρωτικό Δικαστήριο δεν τα δέχθηκε. Εξαρχής φώναζα και φωνάζω, ότι απαγορευόταν από τις νομοθετικές διατάξεις η χρήση της λίστας», επισήμανε ο κ. Διώτης ενώ στις 6 Οκτωβρίου η εισαγγελέας της έδρας θα προτείνει επί της υποθέσεως στο δικαστήριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή