Καλό φθινόπωρο με «Back to Business», για το ελληνοβρετανικό επιχειρείν

Καλό φθινόπωρο με «Back to Business», για το ελληνοβρετανικό επιχειρείν

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πρώτη (πραγματικά) φθινοπωρινή βραδιά, προχθές Πέμπτη, με τη θερμοκρασία να έχει σημειώσει πτώση και τις καπαρντίνες να έχουν βγει από την ντουλάπα, η Κέιτ Σμιθ, Βρετανίδα πρέσβειρα στην Αθήνα, απεδείχθη προνοητικότατη οικοδέσποινα: η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση που διοργανώνει κάθε Σεπτέμβριο το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με τίτλο «Back to Business», πραγματοποιήθηκε στον κήπο μεν, αλλά σε μια ειδική τέντα που προφύλασσε από την ψύχρα.

Οι 150 συμμετέχοντες στο γεύμα πέρασαν από το εξεταστικό βλέμμα του διάσημου πορτρέτου του Λόρδου Βύρωνα, διά χειρός Τόμας Φίλιπς, στη σάλα υποδοχής της κατοικίας της πρέσβειρας, για να προχωρήσουν στα ενδότερα του οικήματος, στο οποίο κάποτε έμενε ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Από το 1936 και μετά, πέρασε στα χέρια του βρετανικού κράτους. Η Κέιτ Σμιθ είναι η 22η ένοικος, η οποία διαδέχθηκε τον Τζον Κίτμερ τον Ιανουάριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μιλά άπταιστα τα ελληνικά όπως και ο προκάτοχος, ο οποίος εκπονούσε διδακτορικό με θέμα τον Γιάννη Ρίτσο.

Εκπρόσωποι των παλαιότερων και μεγαλύτερων διμερών ευρωπαϊκών επαγγελματικών επιμελητηρίων, καθώς και στελέχη από τον επιχειρηματικό, τραπεζικό, ναυτιλιακό και ασφαλιστικό χώρο, ήρθαν στο «Back To Business» για να ακούσουν τον επίτιμο ομιλητή που δεν ήταν άλλος από τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα αλλά και να ενημερωθούν για την υπόθεση του Brexit. Οπως άλλωστε υπογράμμισε η Κέιτ Σμιθ στην «Κ» για τον στόχο της ομαλής μετάβασης στη νέα εποχή: «Είναι προφανές από την προσέγγιση της κυβέρνησής μας ότι θα διαπραγματευτούμε με τον καλύτερο τρόπο για τις βέλτιστες λύσεις, αν γνωρίζουμε και κατανοούμε τις ανησυχίες των επιχειρήσεων. Αλλωστε, όπως υπογράμμισε και η πρωθυπουργός μας, Τερέζα Μέι, αν και διανύουμε μια μεταβατική περίοδο, ο σκοπός μας είναι να υπάρξει ένα κλίμα βεβαιότητας και εμπιστοσύνης στο επιχειρείν».

Ο Γιάννης Στουρνάρας, από τη δική του πλευρά, τόνισε ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε σταθερή ανοδική τροχιά, ωστόσο υπάρχει ακόμη δρόμος «προκειμένου να διασφαλιστεί η επιστροφή της στη χρηματοπιστωτική κανονικότητα έπειτα από επτά χρόνια σημαντικών θυσιών του ελληνικού λαού». Οι εξελίξεις στον τομέα των οικονομικών και το θέμα της αξιολόγησης μονοπώλησαν τα πηγαδάκια, καθώς ο διοικητής μίλησε για τους κινδύνους και τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας.

Ο Βρετανός πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Alexander E.G. Turner και η Αννα Καλλιάνη, Ελληνίδα πρόεδρος του Επιμελητηρίου, υπογράμμισαν πως θα επιδιώξουν ο φορέας να αναλάβει έναν πιο κεντρικό ρόλο ως προς την αξιόπιστη και έγκαιρη πληροφόρηση γύρω από το Brexit. Οι τελευταίοι προσκεκλημένοι έφυγαν μετά τα μεσάνυχτα, έχοντας εν τω μεταξύ απολαύσει ένα γεύμα που προετοιμάστηκε από έξι μάγειρες στην ίδια την πρεσβεία και κύριο πιάτο το μοσχαρίσιο φιλέτο με τη συνοδεία ελληνικών κρασιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή