Ισόβια στον Παν. Βλαστό για «συνδικάτο εγκλήματος»

Ισόβια στον Παν. Βλαστό για «συνδικάτο εγκλήματος»

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τίτλοι τέλους στη δίκη του λεγόμενου «Συνδικάτου του Εγκλήματος», μετά περίπου τρία χρόνια, σφραγίστηκαν με τη δήλωση του φερόμενου ως αρχηγού του, Παναγιώτη Βλαστού, ότι «δεν θα τον ξαναδούν τα δικαστήρια», αφήνοντας να εννοηθεί ότι «τελείωσε» με την παρανομία. Η δίκη για τη δράση της ομάδας, στην οποία αποδίδονται μεταξύ άλλων η απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου τον Ιανουάριο του 2009 και η δολοφονία του επιχειρηματία Γιώργου Γούσιου το 2008, ολοκληρώθηκε χθες με την ετυμηγορία του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ως προς τις ποινές των μελών της ομάδας. Το δικαστήριο επέβαλε σε τρεις από τους 14 κατηγορουμένους ποινές ισόβιας κάθειρξης, ενώ στους υπόλοιπους εμπλεκόμενους ποινές από 7 έως 18 έτη, ενώ στον Βασίλη Στεφανάκο ποινή φυλάκισης 3 ετών εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα με την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, στον Παναγιώτη Βλαστό επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 36 χρόνων που συγχωνεύθηκαν στα 23 χρόνια, στον Ιωάννη Σκαφτούρο ποινή κάθειρξης 6 ετών, στον Απόστολο Πετράκη 18 ετών, στον Αριστομένη Κλεφτόγιαννη ποινή ισοβίων και επιπλέον κάθειρξη 15 ετών, στον Γιώργο Κατσαγιάννη ποινή ισοβίων και 20 χρόνια που συγχωνεύθηκαν στα 15 χρόνια, στον Χαράλαμπο Μουστάκα ποινή 8 ετών με την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας, στον Γιώργο Τρομπούκη 10 ετών, στον Ιωάννη Θώδη 9 ετών, στους Κωνσταντίνο Ανδρέου και Boban Ristevski 10 ετών στον καθένα και απέλαση μετά την έκτιση της ποινής για τον δεύτερο, για τον Εμμανουήλ Σκαρλάτο ποινή κάθειρξης 7 ετών, για τον Παναγιώτη Σοϊλέδη 8 ετών και την Πολυτίμη Γεωργά ποινή φυλάκισης 2 ετών με την αναγνώριση του πρότερου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Με την εκφώνηση της απόφασης, ο πρόεδρος του δικαστηρίου είπε στον Παναγιώτη Βλαστό πως υπάρχουν νομικές ενέργειες που μπορεί να κάνει, όπως η αίτηση χάριτος ή η αίτηση αποφυλάκισης λόγω ανήκεστου βλάβης (αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας). Ο κατηγορούμενος του απάντησε πως σέβεται την απόφαση του δικαστηρίου, προσθέτοντας: «Θα πάω παραπάνω… Εγώ έχω “σβήσει” 20 χρόνια μέσα στη φυλακή» (εννοεί πως έχει αναθεωρήσει τις απόψεις του για τη δράση του). «Ομως παραβιάσατε δύο φορές την αναστολή…», του απάντησε ο πρόεδρος. «Ημουν λάθος εκεί. Δεν θα με ξαναδείτε ποτέ στα δικαστήριά σας», είπε ο Βλαστός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή