Νέα στοχοποίηση του καθηγητή Συρίγου

Νέα στοχοποίηση του καθηγητή Συρίγου

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σαφή πρόθεση τη στοχοποίηση του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Αγγελου Συρίγου έχουν γεμίσει, με την ίδια αφίσα, οι τοίχοι του ιδρύματος, αλλά και πολλές γωνιές στο Κουκάκι, τα Εξάρχεια και τις οδούς Ασκληπιού και Μαυρομιχάλη. Η αφίσα φέρει τη φωτογραφία του κ. Συρίγου έχει τίτλο «Αυτός είναι ο φασίστας» και συνοδεύεται από κείμενο κατά του πανεπιστημιακού. Η στοχοποίηση του κ. Συρίγου προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Συγκλήτου του Παντείου, η οποία σε ανακοίνωσή της μίλησε για «κυκλοφορία αφίσας δίκην ρωμαϊκών προγραφών». Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», καθηγητές του ιδρύματος έχουν ξεκινήσει πρωτοβουλία για την υπογραφή, απ’ όλο το προσωπικό του Παντείου, κειμένου καταδίκης της αφίσας και όσων κρύβονται πίσω από αυτή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Συρίγος απειλείται. Στις αρχές Φεβρουαρίου, ο πανεπιστημιακός είχε επικρίνει δύο φοιτητές –όχι του Παντείου– που έκαναν αφισοκόλληση στους φρεσκοβαμμένους τοίχους του ιδρύματος, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα μια άλλη μικρή ομάδα φοιτητών να τον ξυλοκοπήσει. Το επεισόδιο πήρε τη δικαστική οδό και ο πρώτος φοιτητής ήδη καταδικάστηκε, ενώ στις 9 Οκτωβρίου είναι η δίκη του δευτέρου. Μετά τα γεγονότα του Φεβρουαρίου, ο κ. Συρίγος έχει απειληθεί από ομάδες που διέκοψαν το μάθημά του στο Πάντειο, ενώ το τελευταίο επεισόδιο ήταν την περασμένη Δευτέρα σε εκδήλωση στα Ιωάννινα. Λίγο μετά την έναρξή της, 35 άτομα, με συνθήματα κατά του κ. Συρίγου, εισέβαλαν στην αίθουσα και άρχισαν να καταστρέφουν τον μηχανολογικό εξοπλισμό με σαφή στόχο να μην πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή