Ελληνίδα δότρια από τη Λέσβο σώζει 17χρονο Βρετανό

Ελληνίδα δότρια από τη Λέσβο σώζει 17χρονο Βρετανό

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη ζωή ενός 17χρονου στο Λονδίνο που πάσχει από κακόηθες νόσημα του αίματος θα σώσει Μυτιληνιά εκπαιδευτικός τις προσεχείς ημέρες, η οποία επιλέχθηκε από την παγκόσμια τράπεζα μυελού των οστών και είναι απολύτως συμβατή. Η είδηση ότι η υποψήφια δότρια είναι συμβατή έγινε γνωστή στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Μυτιλήνης τον περασμένο Αύγουστο και η εκπαιδευτικός ήταν αμέσως θετική, ενώ το επόμενο διάστημα είχε προγραμματιστεί ο γάμος της!

Χθες, στο Αττικό Νοσοκομείο της Αθήνας, η εκπαιδευτικός επρόκειτο να ολοκληρώσει τη διαδικασία δωρεάς μυελού των οστών με τη λήψη μοσχεύματος. Στη συνέχεια, το μόσχευμα θα μεταφερθεί στο Λονδίνο. Η Μυτιληνιά δότρια από τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Αθήνα έκανε τον απαραίτητο προμεταμοσχευτικό έλεγχο, ενώ της παρασχέθηκαν ορμόνες για να παραγάγει ο οργανισμός της αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα. Οπως εξηγεί στην «Κ» η πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Δωρητών Οργάνων Μυτιλήνης Μαρία Ζερβού, «ο μυελός των οστών είναι το εργοστάσιο παραγωγής αίματος του οργανισμού μας. Είμαστε πολύ συγκινημένοι που έπιασε τόπο η κινητοποίησή μας και βέβαια που η εκπαιδευτικός χωρίς κανένα δισταγμό και παρά τις οικογενειακές της υποχρεώσεις προχώρησε σε όλες τις εξετάσεις».

Ο σύλλογος της Μυτιλήνης είναι από τους πρώτους στην Ελλάδα που έχει ευαισθητοποιηθεί στη δωρεά μυελού των οστών, έχοντας στείλει πάνω από 800 δείγματα στην ελληνική τράπεζα δεδομένων μυελού των οστών και κατ’ επέκτασιν στην παγκόσμια δεξαμενή, από όπου επιλέχθηκε το δείγμα της Μυτιληνιάς για τον 17χρονο Λονδρέζο. Το να γίνει κάποιος υποψήφιος δότης είναι εξαιρετικά απλό: δίνει ελάχιστο σάλιο για να τυποποιηθεί ο ιστικός του τύπος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή