Business Days στην αμερικανική πρεσβεία

Business Days στην αμερικανική πρεσβεία

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν 60 φοιτητές και νέοι εργαζόμενοι συμμετείχαν χθες το πρωί σε ημερίδα στην πρεσβεία των ΗΠΑ που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των Business Days, των επισκέψεων σε σημαντικές εταιρείες και οργανισμούς που έχει μετατρέψει σε θεσμό ο Ιορδάνης Λαδόπουλος και η ομάδα του. Ο κ. Λαδόπουλος, ο πρώην καθηγητής της ΑΣΟΕΕ που είναι ο εμπνευστής του «Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας», της μεγαλύτερης εκδήλωσης για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων στην Ελλάδα, ήταν παρών στην ημερίδα (όπως είναι πάντα στα Business Days), και άκουσε τον πρέσβη Τζέφρι Πάιατ να καλωσορίζει τους συμμετέχοντες με θερμά λόγια για την Ελλάδα και τις προοπτικές της.

Ο κ. Πάιατ είπε ότι είναι «η υψηλότερη προτεραιότητά μου» να «στηρίξω τις προσπάθειες της Ελλάδας να αναδυθεί από την οκταετή κρίση της». Δήλωσε εντυπωσιασμένος από το επιχειρηματικό πνεύμα των Ελλήνων και το ανθρώπινο κεφάλαιο που διαθέτει η χώρα, τονίζοντας: «Είμαι πεπεισμένος ότι η ιστορία της ανάκαμψης θα γραφτεί από νέους ανθρώπους σαν εσάς».

Ο Αμερικανός πρέσβης μίλησε για τις βαθιές ιστορικές σχέσεις των δύο χωρών, τη συνεργασία με την ελληνική Διασπορά και την «προσωπική δέσμευσή» του για συνεχιζόμενη δραστηριοποίηση της πρεσβείας σε θέματα επιχειρηματικότητας. Ένα από τα πράγματα που λείπουν από την Ελλάδα, είπε, είναι χώροι όπου ερευνητές και επίδοξοι επιχειρηματίες από διαφορετικά μέρη της χώρας μπορούν να έλθουν σε δημιουργική επαφή.

Στις ερωτήσεις που ακολούθησαν, υπήρχε μία κυρίαρχη θεματική: η ανησυχία των συμμετεχόντων για τη ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ κατά των αλλοδαπών και το πώς θα επηρέαζε τη δυνατότητά τους να σπουδάσουν ή να εργαστούν στις ΗΠΑ. Στις σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ελλάδα έχει υπάρξει «πολύ περισσότερη συνέχεια παρά αλλαγή» μεταξύ των κυβερνήσεων Ομπάμα και Τραμπ, τόνισε καθησυχαστικά ο κ. Πάιατ. Μιλώντας γενικότερα, ο Αμερικανός πρέσβης δήλωσε εμφατικά: «Η Αμερική δεν θα κλείσει τις πόρτες της…δεν μπορεί το τζίνι να ξαναμπεί στο λυχνάρι».

Στο σύντομο χαιρετισμό του που ακολούθησε, ο κ. Λαδόπουλος μίλησε με θαυμασμό για τη «μεγάλη δημοκρατική παράδοση και την επιχειρηματική κουλτούρα των ΗΠΑ», αλλά και το «εκπαιδευτικό σύστημα που στηρίζει την επιτυχημένη πορεία της αμερικανικής οικονομίας». Ανακοίνωσε δε ότι στο επόμενο «Πανόραμα», την προσεχή άνοιξη, οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή