Παραίτηση Τσακνή από την προεδρία της ΕΡΤ με αιχμές

Παραίτηση Τσακνή από την προεδρία της ΕΡΤ με αιχμές

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σκληρή σύγκρουση στο Ραδιομέγαρο ανάμεσα σε «παλιούς» και «νέους» είχε ως αποτέλεσμα την έξοδο του κ. Διονύση Τσακνή, ο οποίος παραιτήθηκε από πρόεδρος, στρεφόμενος εναντίον της κυβέρνησης με την κατηγορία πως υποστηρίζει την ΠΟΣΠΕΡΤ. Η παραίτηση υπεβλήθη χθες, έπειτα από την προτροπή του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, κ. Παναγιώτη Καλφαγιάννη, για συγχώνευση της θέσης του προέδρου με εκείνη του διευθύνοντος συμβούλου. Η αναφορά αυτή, κατά την επίσημη εγκατάσταση των νέων μελών της διοίκησης του κ. Β. Κωστόπουλου, του κ. Γιώργου Θαλασσινού και του κ. Χρήστου Λεοντή, συνοδεύτηκε από ισχυρισμό για «ρουσφέτια» κατά τη διετία 2015 – 2017. Στην επιστολή της παραίτησής του, ο κ. Δ. Τσακνής αναφέρει πως «τόσο η κυβέρνηση διά των υπουργών της με επικεφαλής τον κ. Παππά, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ διά του γραμματέα του κυρίου Ρήγα, εγκατέστησαν και επισημοποίησαν στη χθεσινή φιέστα στην ΡΤ τη νέα διοίκηση, με επικεφαλής τον Π. Καλφαγιάννη. Δικαίωμά τους, αλλά, σε ό,τι με αφορά, κατά πώς θα έλεγε και ο Μέγας Αλεξανδρινός, “τη εξαιρέσει εμού”».

Συνεχίζει «φωτογραφίζοντας» τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ γράφοντας πως ο «εκπρόσωπος του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού» άφησε αιχμές για το ήθος και την τιμιότητά του, χωρίς να υπάρχει αντίδραση από τους παριστάμενους υπουργούς. Και καταλήγει στην παραίτησή του, ζητώντας από τους εργαζομένους της ΕΡΤ με τους οποίους πορεύτηκε μαζί «να πάρουν την τύχη της εταιρείας στα χέρια τους».

Ο αρμόδιος υπουργός κ. Νίκος Παππάς σε δήλωσή του ευχαρίστησε τον πρώην πρόεδρο «για την προσφορά του στην ΕΡΤ, από την πρώτη μέρα που βάλαμε τέλος στο “μαύρο”», σημειώνοντας πως «οι διαφωνίες για την πορεία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι θεμιτές». Τα νέα πρόσωπα που θα οριστούν για τις δύο θέσεις που παραμένουν κενές θα επιλεγούν το επόμενο διάστημα ύστερα από τη δημόσια προκήρυξη των θέσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή