Εισβολή του «Ρουβίκωνα» στη ΔΟΥ Ψυχικού

Εισβολή του «Ρουβίκωνα» στη ΔΟΥ Ψυχικού

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kατάληψη στα γραφεία της ΔΟΥ Ψυχικού έκαναν χθες μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας». Στις 7.45 το πρωί δεκαπέντε άτομα μπήκαν στο τετραώροφο κτίριο της λεωφόρου Κηφισίας 160 και πέταξαν φέιγ βολάν στο εσωτερικό του. Ανάρτησαν πανό στην πρόσοψη, δίχως πάντως να προκαλέσουν φθορές.

Αστυνομικοί προσήγαγαν τα μέλη της ομάδας στα γραφεία της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ. Επειτα από μια τυπική διαδικασία «αναγνώρισης» και οι δεκαπέντε προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. Ανάμεσά τους ήταν πέντε από τα πλέον δραστήρια μέλη της αναρχικής ομάδας, ενώ οι υπόλοιποι ήταν είτε νεοστρατολογημένοι είτε είχαν συμμετάσχει μόνο στην πρόσφατη παρέμβαση στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Ολοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς μεταξύ άλλων η διευθύντρια της ΔΟΥ διευκρίνισε ότι δεν προξένησαν φθορές ούτε διαταράχθηκε σημαντικά η λειτουργία της υπηρεσίας.

Σε κείμενο-προκήρυξη, που «ανέβασαν» σε γνωστή αναρχική ιστοσελίδα (athens indymedia), τα μέλη της ομάδας κάνουν αναφορά στον ΕΝΦΙΑ και καλούν σε μαζική άρνηση πληρωμών. «Αν δεν πληρώσει ένας, πάει φυλακή. Αν δεν πληρώσουν πολλοί, κανείς δεν μπορεί να τους κάνει τίποτα», καταλήγει το κείμενο. Το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου μέλη του «Ρουβίκωνα» είχαν εισβάλει στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ζητώντας μεταξύ άλλων την κατάργηση του αντιτρομοκρατικού νόμου. Οι αντιεξουσιαστές είχαν τότε καταφέρει να ανέβουν μέχρι τον τρίτο όροφο του κτιρίου, όπου βρίσκεται το γραφείο του υπουργού Σταύρου Κοντονή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή