Απόσυρση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου ζητά η κοινότητα του Αγίου Ορους

Απόσυρση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου ζητά η κοινότητα του Αγίου Ορους

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιδράσεις και στην κοινότητα του Αγίου Ορους προκαλεί το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου που οδεύει στην Ολομέλεια της Βουλής.

Με επιστολή τους προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και σε βουλευτές, οι Αγιορείτες ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου, επειδή, όπως αναφέρουν, αυτό καταστρατηγεί το νόμο του Θεού.

Μεταξύ άλλων, εκφράζουν μάλιστα την απορία για το «τι μας επιφυλάσσεται στο μέλλον», μετά και το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων.

Εξάλλου, οι Αγιορείτες εκφράζουν την αντίθεσή τους και για τον τρόπο με τον οποίο διδάσκεται το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία.

Χθες, οι ιεράρχες, στην πλήρη σύνθεση της Ιεραρχίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου, εξαπέλυσαν δριμύ «κατηγορώ» κατά της κυβέρνησης, την ίδια στιγμή που εστιάζουν και προβάλλουν το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας. «Το προτεινόμενο νομοσχέδιο προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας», αναφέρουν και μιλούν για «για τορπιλισμό του ιερού θεσμού της οικογένειας».

 

Η επιστολή των Αγιορειτών προς τους κ. Κ. Γαβρόγλου και Στ. Κοντονή: 

Απόσυρση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου ζητά η κοινότητα του Αγίου Ορους-1
Απόσυρση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου ζητά η κοινότητα του Αγίου Ορους-2

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή