Προειδοποιητική στάση εργασίας στους ΗΣΑΠ

Προειδοποιητική στάση εργασίας στους ΗΣΑΠ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται το σίριαλ μεταξύ συνδικαλιστών των ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) και του υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη, με αφορμή το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Στο επίκεντρο της διαμάχης βρίσκονται για πολλοστή φορά οι επιβάτες του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, οι οποίοι τη Δευτέρα θα μείνουν χωρίς εξυπηρέτηση από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ. Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ προχωράει σε προειδοποιητική στάση εργασίας, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, απαιτώντας την επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την έως τώρα λειτουργία του αυτόματου συστήματος συλλογής κομίστρου (ηλεκτρονικό εισιτήριο), ενώ ζητούν να αποσύρει ο υπουργός τις απειλές περί απολύσεων σε όσους εργαζομένους δεν προχωρήσουν στην έκδοση ηλεκτρονικών προϊόντων.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι οι βλάβες στο σύστημα είναι συστηματικές (110 καταγράφηκαν επισήμως μόνο την τελευταία εβδομάδα, όπως υποστηρίζουν), δεν έχει γίνει η αναγκαία προμήθεια μεμονωμένων ηλεκτρονικών εισιτηρίων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι απλές διαδρομές, δεν έχει τοποθετηθεί σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών POS, ενώ δεν έχει ενημερωθεί πλήρως το επιβατικό κοινό για το νέο σύστημα.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, το οποίο επιχειρεί να εκδώσει ηλεκτρονική κάρτα απεριόριστων διαδρομών, μετά την αιφνίδια κατάργηση των χάρτινων. Δεν είναι λίγοι οι υπάλληλοι των ΣΤΑΣΥ που αρνούνται να προχωρήσουν στην έκδοση, ενώ ακόμη και στα εκδοτήρια που λειτουργούν παρατηρούνται τεράστιες ουρές. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έπρεπε να έχει εκπαιδευθεί στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα το σύνολο των εργαζομένων που απασχολείται στην έκδοση εισιτηρίων, κάτι το οποίο δεν έχει πραγματοποιηθεί λόγω άρνησης των ιδίων των υπαλλήλων να παρακολουθήσουν τα σχετικά σεμινάρια.

Την ίδια στιγμή, ο ΟΑΣΑ προγραμματίζει, κατ’ εντολήν του Χρ. Σπίρτζη, την κατάργηση των χάρτινων εισιτηρίων έως το τέλος Οκτωβρίου, με τον μηχανισμό ωστόσο να μην εμφανίζεται απολύτως έτοιμος. Παρά τις εξαγγελίες περί παράλληλης λειτουργίας παλαιού και νέου συστήματος, η οποία θεωρήθηκε απαραίτητη για την εξοικείωση του επιβατικού κοινού με την ψηφιακή εποχή των συγκοινωνιών, η αιφνιδιαστική απόφαση του Χρ. Σπίρτζη για αναστολή έκδοσης των χάρτινων εισιτηρίων στο τέλος του τρέχοντος μηνός έχει φέρει πρόσθετη αναστάτωση στο επιβατικό κοινό, το οποίο δυσκολεύεται να εξυπηρετηθεί από τους αντιδρώντες εργαζομένους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή