«Save a Greek Stray», μια ζωοφιλική οργάνωση με ανθρωπιά

«Save a Greek Stray», μια ζωοφιλική οργάνωση με ανθρωπιά

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την περασμένη Τετάρτη, στις 4 Οκτωβρίου, εορτάστηκε παγκοσμίως η ημέρα της ζωοφιλίας. Η Ελλάδα είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχει μεγάλο αριθμό αδέσποτων ζώων αλλά και πολλές οργανώσεις που προσπαθούν να προωθήσουν την υιοθεσία τους και να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σε θέματα που αφορούν τη φροντίδα και την περίθαλψή τους. Ο φορέας «Save a Greek Stray», τον οποίο ίδρυσε η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση έχει κάνει σπουδαία δουλειά από το 2012 για το ζήτημα αυτό, κυρίως μέσα από τη δημιουργία ενός πρότυπου καταφυγίου αδέσποτων ζώων στον Ωρωπό. Εκεί φιλοξενούνται, εμβολιάζονται, στειρώνονται και προσφέρονται προς υιοθεσία πολλά ζώα. Ομως, το πιο σημαντικό είναι ότι δίδεται η ευκαιρία ακόμα και σε αυτούς που δεν μπορούν για πρακτικούς λόγους να πάρουν ένα γατάκι ή σκυλάκι στο σπίτι τους, να γίνουν «εικονικοί κηδεμόνες» του, συντηρώντας το οικονομικά μέσα στο καταφύγιο.

Χωρίς να πτοηθεί από τη γραφειοκρατία, η κόρη του Νίκου Κούρκουλου και της Μαριάννας Λάτση, έβαλε σκοπό της ζωής της να φτιάξει το κατάλληλο μέρος για τη φιλοξενία και την αποκατάσταση της υγείας των ταλαιπωρημένων αδέσποτων, μια υπόθεση που κράτησε δύο ολόκληρα χρόνια. Από παιδί είχε πάντα ιδιαίτερη σύνδεση με τα σκυλιά και αυτό την παρώθησε να ταχθεί με μεγάλο πάθος στον στόχο αυτό. Δεν ήθελε μόνον να λειτουργεί το καταφύγιο με υποδειγματικό τρόπο, αλλά η επίσκεψη σε αυτό να αποτελεί μια ευχάριστη εμπειρία για τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες που πηγαίνουν εκεί για να δουν από κοντά τα τετράποδα. Οποιος έχει περάσει το κατώφλι σε παρόμοια καταφύγια, φεύγει πολύ συχνά με άσχημες εντυπώσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν τα ζώα προς υιοθεσία. Η «SGS» συνεπικουρεί και άλλες οργανώσεις με τον ίδιο σκοπό, έτσι ώστε να γίνει ένα πλέγμα προστασίας για τα αδέσποτα, στην εποχή της κρίσης όπου οι άνθρωποι συχνά ξεφορτώνονται ένα ζώο επειδή δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδά του ή δεν έχουν τα χρήματα για να το στειρώσουν.

Προς επιβράβευση της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται από την «Save A Greek Stray», όλα τα έσοδα της πρεμιέρας της παράστασης «Αύγουστος» στο Θέατρο «Δημήτρης Χορν», που έγινε συμβολικά στις 4 Οκτωβρίου, διατέθηκαν για τους σκοπούς της οργάνωσης. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες στον αγγλόφωνο κόσμο, βραβευμένης με Πούλιτζερ και Τόνι από τον Αμερικανό συγγραφέα, σεναριογράφο και ηθοποιό, Τρέισι Λετς. Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης καταφέρνει με τη σκηνοθετική του προσέγγιση να κρατήσει αυτή τη λεπτή ισορροπία μεταξύ κωμωδίας και δράματος σε ένα έργο που εστιάζει σε μια δυσλειτουργική οικογένεια στην Οκλαχόμα. Η αφήγηση που μπορεί να γίνει από πικρόχολη, τρυφερή και από σκληρή, αστεία. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Μάνος Βακούσης και η Θέμις Μπαζάκα, μαζί με τη Βίκυ Βολιώτη, την Μαρίνα Ασλάνογλου και την Μαρία Πρωτόπαππα, οι οποίες υποδύονται τις κόρες τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή