Παρουσία της Κούνεβα η αίτηση αναίρεσης στον Αρειο Πάγο

Παρουσία της Κούνεβα η αίτηση αναίρεσης στον Αρειο Πάγο

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρουσία της ευρωβουλευτή Κωνσταντίνας Κούνεβα, συζητήθηκε σήμερα στον Αρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης προκειμένου να εξαφανιστεί η απόφαση του εφετείου με την οποία απαλλάχθηκε από κάθε ευθύνη η εργολαβική εταιρεία για την επίθεση που δέχθηκε η ίδια με βιτριόλι το 2008.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο ανώτατο δικαστήριο οι συνήγοροι της Κωνσταντίνας Κούνεβα, Αντώνης Ρουπακιώτης, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και Αρης Καζάκος καθηγητής του εργατικού δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, προσπάθησαν να πείσουν, ότι η απόφαση του εφετείου με την οποία αποσυνδέθηκε από κάθε ευθύνη η εργολαβική εταιρεία σε σχέση με τη βίαιη επίθεση που δέχθηκε η Κούνεβα, ότι δεν είναι σωστή.

«Η εργοδότρια εταιρεία όφειλε να εξασφαλίσει τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας. Αντίθετα,η εργοδότρια με τη συμπεριφορά της και τις συνθήκες εργασίας που δημιούργησε, οδήγησε στην επίθεση» τόνισε ο κ. Ρουπακιώτης.

Από την πλευρά του ο Άρης Καζάκος επισήμανε ότι «η εργοδότρια γνώριζε τις τηλεφωνικές απειλές που δεχόταν η Κούνεβα,και  είχε υποχρέωση πρόνοιας για να αποφευχθεί η μαφιόζικη, για τα ελληνικά δεδομένα επίθεση σε βάρος της».

Στη δίκη παρενέβη και η ΓΕΣΕΕ και νομικό εκπρόσωπο,ε νώ η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, δήλωσε: «Εγώ μαθαίνω να ζω με προβλήματα που έχω αλλά κανένας δεν θα μάθει να ζει με το άδικο και με τις επιθέσεις στη κοινωνία. Για αυτό πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και να βρεθούν οι ένοχοι και να σταματήσουν οι επιθέσεις και ειδικά σε συνδικαλιστές για εργατικές αιτίες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή