Παραδοσιακό αμερικανικό BBQ, δίπλα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός

Παραδοσιακό αμερικανικό BBQ, δίπλα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αρχαίοι έκαναν σπονδές και οι μυρωδιές από τις προσφορές στους θεούς έφταναν έως τα αετώματα των ναών τους. Την Κυριακή το μεσημέρι όσοι επισκέπτονταν τους στύλους του Ολυμπίου Διός, ένιωθαν στα ρουθούνια τους γαργαλιστικές οσμές. Διότι δίπλα ακριβώς, στον Ομιλο Αντισφαιρίσεως Αθηνών επί της Βασιλίσσης Ολγας, περίπου 300 προσκεκλημένοι της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής απολάμβαναν ψητά εδέσματα, σ’ ένα παραδοσιακό αμερικανικό μπάρμπεκιου με ζωντανή country μουσική. Επρόκειτο για την ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση του διακεκριμένου ιδρύματος, που διοργάνωσε η δραστήρια ομάδα της Αθήνας του Συλλόγου των Φίλων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, ενώ όλα τα έσοδα διατέθηκαν για τη στήριξη του προγράμματος υποτροφιών και άλλων εκπαιδευτικών σκοπών.

Από τη μία το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Σχολής, δρ Πάνος Κανέλλης, καλωσόριζε στην είσοδο τους προσκεκλημένους που ήταν κυρίως μέλη της αμερικανικής παροικίας στην Αθήνα αλλά και άνθρωποι από τους επιχειρηματικούς, εκπαιδευτικούς και φιλανθρωπικούς κύκλους που εκτιμούν το συνεπές και πολυδιάστατο έργο του Ιδρύματος. Η ορχήστρα της country, με τραγουδίστρια τη Χρυσάνθη, είχε ήδη ζεστάνει την ατμόσφαιρα ενώ στα τραπέζια είχαν σερβιριστεί τα πρώτα πιάτα με λαχταριστό κοτόπουλο BBQ. Ακολούθησε βέβαια το πατροπαράδοτο καλοψημένο μπέργκερ texas style, που αποδείχθηκε πολύ δημοφιλές στα δεκάδες παιδιά που ήρθαν στην εκδήλωση. Αν δεν ξεμύτιζαν οι κορινθιακού ρυθμού κίονες δίπλα μας μέσα από τα δένδρα, θα είχαμε την ψευδαίσθηση ότι βρισκόμαστε σε ένα tennis club στην αμερικανική ενδοχώρα σε μια ηλιόλουστη Κυριακή του Οκτωβρίου, με τους καλεσμένους να φορούνκαουμπόικα καπέλα και ζώνες.

Το «παρών» έδωσε ο νέος πρόεδρος του Κολλεγίου Αθηνών, Ρίτσαρντ Τζάκσον (πρώην διπλωμάτης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και πρόεδρος του Anatolia College της Θεσσαλονίκης από το 1999 ώς το 2009). Παρόντες ήταν και ο Πολυχρόνης Πολυχρονιάδης και ο Πάνος Καλόφωνος που έχουν κάνει πολλά για να προωθήσουν την αποστολή της Σχολής στην Αθήνα. Ανάμεσα στους ένθερμους φίλους και υποστηρικτές της Σχολής είναι το ζεύγος Κάρεν και Μάνου Μαυρίδη. Πριν από μερικές ημέρες, η ίδια εκδήλωση BBQ πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη με μεγάλη επιτυχία.

Η Σχολή που δημιουργήθηκε το 1904, από τον δρα Τζον Χένρι Χάουζ και τη σύζυγό του, είναι ένας από τους λαμπρούς εκπαιδευτικούς θεσμούς της χώρας μας, που εξειδικεύεται στον νευραλγικό τομέα της γεωργίας, της επιστήμης και της βιομηχανίας τροφίμων. Η μαθησιακή διαδικασία δίνει έμφαση στις αγροτικές και επιχειρηματικές πρακτικές που είναι οικονομικά βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον. Από το 1996 η Αμερικανική Γεωργική Σχολή ίδρυσε το Κολέγιο Περρωτής, μέσω μιας δωρεάς της Αλίκης Περρωτή εις μνήμη του συζύγου της Δημήτρη, αναβαθμίζοντας τη διδασκαλία στις ανάγκες του 21ου αιώνα. H Μεταπτυχιακή Σχολή του Κολεγίου Περρωτή ξεκινάει τώρα τη λειτουργία της, αυξάνοντας την ακτινοβολία της Σχολής διεθνώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή