ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηθική δικαίωση ζητεί η Κωνσταντίνα Κούνεβα

ithiki-dikaiosi-zitei-i-konstantina-koyneva-2213020

Παρουσία της ευρωβουλευτού Κωνσταντίνας Κούνεβα, συζητήθηκε χθες στον Αρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης της απόφασης του εφετείου, με την οποία απαλλάχθηκε από κάθε ευθύνη η εργολαβική εταιρεία για την επίθεση που δέχθηκε η ίδια με βιτριόλι το 2008.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο ανώτατο δικαστήριο, οι συνήγοροι της Κωνσταντίνας Κούνεβα, Αντώνης Ρουπακιώτης, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και Αρης Καζάκος, καθηγητής του Εργατικού Δικαίου στο ΑΠΘ, προσπάθησαν να πείσουν ότι η απόφαση του εφετείου που ακύρωσε και εξαφάνισε την πρωτόδικη απόφαση η οποία δικαίωνε την Κούνεβα, δεν είναι σωστή. «Η εργοδότρια εταιρεία όφειλε να εξασφαλίσει τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας. Αντίθετα, με τη συμπεριφορά της και τις συνθήκες εργασίας που δημιούργησε, οδήγησε στην επίθεση», τόνισε ο κ. Ρουπακιώτης. Από την πλευρά του, ο Αρης Καζάκος επισήμανε ότι «η εργοδότρια γνώριζε τις τηλεφωνικές απειλές που δεχόταν η Κούνεβα και είχε υποχρέωση πρόνοιας για να αποφευχθεί η μαφιόζικη, για τα ελληνικά δεδομένα, επίθεση εις βάρος της».

Στη δίκη παρενέβη και η ΓΣΕΕ με νομικό εκπρόσωπο, ενώ η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, δήλωσε: «Εγώ μαθαίνω να ζω με προβλήματα που έχω αλλά κανένας δεν θα μάθει να ζει με το άδικο και με τις επιθέσεις στη κοινωνία. Γι’ αυτό πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και να βρεθούν οι ένοχοι και να σταματήσουν οι επιθέσεις και ειδικά σε συνδικαλιστές για εργατικές αιτίες».