Kίνδυνος η γκετοποίηση προσφύγων

Kίνδυνος η γκετοποίηση προσφύγων

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Tα προσφυγόπουλα μπαίνουν στις τάξεις εντελώς απροετοίμαστα και χωρίς καμία βοήθεια πάνω στο σημαντικό θέμα της επικοινωνίας καθώς δεν έχουμε ακόμη τάξη υποδοχής. Πολλές φορές, αγοράζουμε με δικά μας έξοδα γραφική ύλη προκειμένου να ακολουθήσουν επί ίσοις όροις την εκπαιδευτική διαδικασία», αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί δύο συστεγαζόμενων σχολείων της πλατείας Αμερικής στην Αθήνα, σε επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. Οι εκπαιδευτικοί περιγράφουν τις συνέπειες από την καθημερινή υποδοχή μαθητών και γονιών, που –οι περισσότεροι τουλάχιστον– δεν μιλούν ούτε ελληνικά ούτε καν αγγλικά.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν από τον κ. Γαβρόγλου να «φανταστείτε τον εαυτό σας στη θέση αυτών των παιδιών. Πόση ώρα θα μπορούσατε να παρακολουθήσετε ένα μάθημα που δεν καταλαβαίνετε; Οι πρόσφυγες, πάντως, μετά δέκα λεπτά κουράζονται και βαριούνται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται». Και προσθέτουν: «Η γκετοποίηση των προσφύγων είναι ο πιο μεγάλος κίνδυνος, που μπορεί να μετατρέψει την ήδη βεβαρημένη και υποβαθμισμένη γειτονιά μας σε καινούργιο γκέτο νέων, παραβατικής συμπεριφοράς, που όσοι δεν απορροφηθούν ως υπάλληλοι στα μαγαζάκια και στο μπακάλικο της γειτονιάς, θα ακολουθήσουν τον εύκολο δρόμο των ναρκωτικών και της πορνείας (που δυστυχώς στην περιοχή μας ακμάζει)».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή