Ο Αρειος Πάγος έπαυσε εφέτη λόγω ανεπάρκειάς του

Ο Αρειος Πάγος έπαυσε εφέτη λόγω ανεπάρκειάς του

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με συντριπτική πλειοψηφία η πειθαρχική ολομέλεια του Αρείου Πάγου έπαυσε δικαστικό λειτουργό λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας, επειδή καθυστερούσε έως και πέντε χρόνια την έκδοση αποφάσεων! Ο εφέτης Γ. Κωστούρος, 61 χρόνων υπηρετούσε στην Κοζάνη και η πειθαρχική δίωξη του ασκήθηκε καθώς «κρατούσε στα χέρια του» από ένα έως πέντε χρόνια εκατοντάδες δικογραφίες ποινικών και αστικών υποθέσεων.

Ο εφέτης, που είχε τριάντα χρόνια προϋπηρεσία φέρεται ακόμη ότι καθυστερούσε υπερβολικά να συντάξει το σκεπτικό των αποφάσεων, που εξέδιδε, γεγονός που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των ανωτέρων του αλλά και δεκάδων πολιτών οι οποίοι ήταν διάδικοι.

Οταν εκλήθη να λογοδοτήσει, ο εφέτης επικαλέστηκε προβλήματα υγείας, χωρίς όμως να προσκομίσει τα σχετικά ιατρικά πιστοποιητικά. Απολογούμενος μάλιστα ζήτησε να του δοθεί μία ακόμη ευκαιρία και έδωσε την υπόσχεση ότι θα ανταποκρινόταν με μεγαλύτερη συνέπεια στα καθήκοντά του. Ομως οι ανώτεροί του στον Αρειο Πάγο δεν πίστεψαν τις υποσχέσεις του και προχώρησαν στην αποπομπή του.

Το πρόβλημα των καθυστερήσεων στην έκδοση των αποφάσεων από δικαστικούς λειτουργούς έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Στ. Ματθία, ο οποίος κατά καιρούς έχει απευθύνει σειρά εγκυκλίων με αυστηρές οδηγίες για την επιτάχυνση των ρυθμών απονομής της Δικαιοσύνης.

Ανδρος: το νησί με επάρκεια ύδατος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή