ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πυρά» κατά Γαβρόγλου από γονείς μαθητών σε ελληνικά σχολεία της Γερμανίας

pyra-kata-gavrogloy-apo-goneis-mathiton-se-ellinika-scholeia-tis-germanias

Τα βέλη τους κατά του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στρέφουν, μετά τους εκπαιδευτικούς, και οι γονείς των παιδιών που φοιτούν σε ελληνικά σχολεία στη Γερμανία, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία.

«Εμείς φαίνεται δεν είμαστε Ελληνες, ή μάλλον είμαστε Β’ κατηγορίας Έλληνες» λένε σε επιστολή τους οι σύλλογοι γονέων σχολείων στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, στη Βάδη Βυτεμβέργη, το Ανόβερο, το Μόναχο, τη Κολωνία, τη Νυρεμβέργη, το Ντόρτμουντ, το Ντύσελντορφ, τη Στουτγκάρδη, τη Φρανκφούρτη. 

«Η Ελλάδα σε χειρότερες από την σημερινή συγκυρία εποχές, συντήρησε και κράτησε τα σχολεία. Τα έξοδα, μάλιστα, των σχολείων αυτών σε απόλυτα νούμερα είναι ελάχιστα σε σχέση με το όφελος που έχει η πατρίδα μας από τα σχολεία αυτά… Η τελευταία επίθεση στα σχολεία αυτά έγινε από την πρώην υπουργό κ. Γεννηματά, η οποία με νόμο το 2011 ήθελε να τα κλείσει.

Ο προηγούμενος υπουργός κ. Φίλης κατανοώντας το θέμα, κατήργησε τον επαίσχυντο αυτό νόμο. Δυστυχώς ο διάδοχός του κ. Γαβρόγλου επανέφερε τα σχέδια της κ. Γεννηματά και έκανε ό,τι μπορούσε για να κλείσει τις σχολικές μονάδες μας», λέει η επιστολή.

Αναλυτικά:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ
/