Στο φως νέα στοιχεία για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Στο φως νέα στοιχεία για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα στοιχεία στην υπόθεση δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έρχονται στη δημοσιότητα. Χθες, αστυνομική πηγή διευκρίνισε ότι οι δύο δράστες, στο μέσον της 20λεπτης συζήτησης, απείλησαν με όπλα τον ποινικολόγο και τον συνεργάτη του, οδηγώντας τους σε ξεχωριστά γραφεία. Ο 32χρονος βοηθός του Ζαφειρόπουλου δεν αποχώρησε οικειοθελώς από την αίθουσα συσκέψεων, όπως ειπώθηκε αρχικά, αλλά υποχρεώθηκε να μετακινηθεί σε διπλανό γραφείο υπό την απειλή του όπλου.

Ενα δεύτερο στοιχείο αφορά τις μετακινήσεις των δραστών κατά τη διάρκεια του ραντεβού. Ο συνεργάτης του άτυχου ποινικολόγου και μάρτυρας του εγκλήματος κατέθεσε ότι στην αρχή της συνάντησης, ο ένας από τους δύο άνδρες βγήκε από τη δικηγορική εταιρεία και επέστρεψε μερικά λεπτά αργότερα. Αστυνομικοί απέφυγαν να φωτίσουν τον λόγο της προσωρινής αποχώρησης από το γραφείο.

Το όπλο που έπληξε τον δικηγόρο είναι «καθαρό», οι δολοφόνοι δεν φορούσαν γάντια, ωστόσο πηγές της ΕΛ.ΑΣ. διατείνονταν ότι μέσα στο γραφείο δεν έχουν ανιχνευτεί δακτυλικά ή γενετικά αποτυπώματα. Στόχος των δύο αγνώστων ήταν να εκφοβίσουν τον 52χρονο τραυματίζοντάς τον, όχι όμως να τον δολοφονήσουν και πιθανολογείται βάσιμα ότι το συμβάν συνδέεται με υπόθεση που είχε αναλάβει ο άτυχος ποινικολόγος.

Υπόθεση Energa

Ο συνεργάτης του κατέθεσε ότι η συζήτηση με τους δράστες περιστράφηκε γύρω από το σκάνδαλο Energa – Hellas Power, με το οποίο ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε πράγματι ασχοληθεί στο παρελθόν. Πρόκειται για υπόθεση υπεξαίρεσης πολλών εκατομμυρίων ευρώ εις βάρος του Δημοσίου, που τελεσιδίκησε τον Φεβρουάριο του 2017. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχους τους 11 από τους 19 κατηγορούμενους, ανάμεσα στους οποίους και τον 39χρονο εκπρόσωπο της Energa Power Trading Αριστείδη Φλώρο. Λίγο πριν από την ετυμηγορία του δικαστηρίου, που του επέβαλε ποινή κάθειρξης 21 ετών, ο Φλώρος κατηγορήθηκε ότι παρήγγειλε τη δολοφονία του βασικού αντιδίκου του και νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου. Ως φυσικοί αυτουργοί της απόπειρας ανθρωποκτονίας είχαν κατηγορηθεί δύο Αλβανοί κακοποιοί, οι οποίοι ομολόγησαν ότι είχαν συμφωνήσει να σκοτώσουν τον δικηγόρο αντί 100.000 ευρώ και είχαν υποδείξει ως ηθικό αυτουργό τον Αριστείδη Φλώρο. Ο Φλώρος είχε εκπροσωπηθεί από τον δολοφονημένο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και ένα από τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. είναι οι δύο δράστες να ενήργησαν για λογαριασμό τρίτων, θέλοντας να εκφοβίσουν το θύμα.

Πληροφορίες από νομικούς κύκλους αναφέρουν ότι στη συνάντηση, οι δύο άνδρες απαίτησαν χρήματα από τον 52χρονο ποινικολόγο επικαλούμενοι πρόσφατες, παρασκηνιακές εξελίξεις στην υπόθεση του «συμβολαίου θανάτου» σε βάρος του Αντωνόπουλου. Οι αστυνομικοί πάντως υποστηρίζουν ότι η αναφορά των δραστών στην υπόθεση Energa και τον Αριστείδη Φλώρο ήταν προσχηματική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή