Διώξεις κατά 19 ατόμων για τα βλαστοκύτταρα

Διώξεις κατά 19 ατόμων για τα βλαστοκύτταρα

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κακουργηματικές ποινικές διώξεις κατά 19 ατόμων υπευθύνων ιδιωτικής εταιρείας, η οποία είχε ως αντικείμενο τη συντήρηση βλαστοκυττάρων, άσκησε η Εισαγγελία Αθηνών, μετά την οικονομική της κατάρρευση που άφησε έκθετους χιλιάδες οι οποίοι είχαν πληρώσει αδρά για να συντηρηθούν βλαστοκύτταρα για τα επόμενα χρόνια σε περίπτωση που θα ήθελαν να τα χρησιμοποιήσουν. Η δίωξη περιλαμβάνει και τους εκπροσώπους μεγάλου ομίλου παροχής υπηρεσιών υγείας, στον οποίο ανήκε η εν λόγω εταιρεία μέχρι το 2013.

Η ποινική δίωξη αφορά αδικήματα όπως απάτη και άμεση συνέργεια σε απάτη με τις επιβαρυντικές περιστάσεις που προβλέπει ο νόμος. Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, η απάτη συνίσταται στο ότι υπήρξε παραπλάνηση των πελατών της εταιρείας ότι μπορούν να συντηρηθούν τα βλαστοκύτταρα για μεγάλο διάστημα, χωρίς να υπάρχει προς τούτο τεκμηριωμένη επιστημονική μελέτη και στο ότι η συγκεκριμένη «τράπεζα βλαστοκυττάρων» δεν ήταν αδειοδοτημένη από το υπουργείο Υγείας. Για το τελευταίο σκέλος ερευνώνται και τυχόν ποινικές ευθύνες υπαλλήλων του Εθνικού Οργανισμού μεταμοσχεύσεων, διότι δεν άσκησαν (πλημμέλημα) τον εποπτικό ρόλο με τον οποίο ήταν επιφορτισμένοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή