Εξόρμηση WWF σε 20 πόλεις για υγιεινή διατροφή παιδιών

Εξόρμηση WWF σε 20 πόλεις για υγιεινή διατροφή παιδιών

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παχύσαρκο είναι σχεδόν ένα στα δύο Ελληνόπουλα, μια δυσάρεστη πρωτιά στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Την ίδια στιγμή, στα νοικοκυριά γίνεται σπατάλη τροφίμων, καθώς το ένα τρίτο όσων αγοράζονται καταλήγει στα σκουπίδια. Μια νέα εκστρατεία της WWF Ελλάς επιχειρεί να συνδέσει τα δύο ζητήματα, προβάλλοντας τη σημασία της υγιεινής διατροφής για τα παιδιά και το περιβάλλον.

Το πρόγραμμα «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» ξεκινάει εξόρμηση σε 20 πόλεις, με στόχο να προσεγγίσει παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς και να προβάλει ένα νέο διατροφικό πρότυπο και τα οφέλη του. Το μέσο είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά του Δημοτικού και σεμινάρια για τους «μεγάλους» με πρακτικές συμβουλές για την υιοθέτηση μιας πιο υγιεινής δίαιτας. Για παράδειγμα, παιδιά και ενήλικοι θα μάθουν με ποιον τρόπο η επιλογή τοπικών και εποχικών φρούτων και λαχανικών, η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένων τροφίμων πλουσίων σε ζάχαρη και λίπη, καθώς και η σωστή κατανάλωση ψαρικών σε συνδυασμό με την αποφυγή της σπατάλης φαγητού, προστατεύουν την υγεία μας και περιορίζουν ταυτόχρονα τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

«Βιώνουμε μια τεράστια πρόκληση τόσο για την υγεία μας όσο και για το περιβάλλον, αλλά ακόμη δεν την έχουμε αντιληφθεί ως κοινωνία: τη διατροφή μας. Οσο κι αν δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει, όλες οι μεγάλες περιβαλλοντικές προκλήσεις σχετίζονται άμεσα με το… πιάτο μας: η υπερκατανάλωση φυσικών πόρων, ενέργειας και νερού, η αποψίλωση των δασών, η υποβάθμιση των εδαφών και η ρύπανση των υδάτων, η επιδείνωση της κλιματικής αλλαγής. Μέσα από τη νέα μας εκστρατεία, έχουμε σκοπό να αναδείξουμε αυτήν ακριβώς τη σύνδεση: ό,τι είναι καλό για την υγεία μας είναι και για το περιβάλλον», σημείωσε η Βίκυ Μπαρμπόκα, υπεύθυνη του προγράμματος «WWF Καλύτερη Ζωή», στο πλαίσιο του οποίου διενεργείται η εκστρατεία. Μεγάλος δωρητής του προγράμματος είναι το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υποστηρικτής το Κοινωφελές Ιδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή