Υπερκομματική η σύνθεση της εκδήλωσης για Γιάνναρο

Υπερκομματική η σύνθεση της εκδήλωσης για Γιάνναρο

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήθος κόσμου από όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση που οργάνωσε η ΔΗΜΑΡ το βράδυ της Τρίτης στη μνήμη του Γρηγόρη Γιάνναρου, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 20 ετών από τον θάνατό του. Ηγετικό στέλεχος της ανανεωτικής Αριστεράς, ο Γρ. Γιάνναρος ήταν σταθερά υπέρ των συναινέσεων, παρά τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές των κομμάτων, υπήρξε εκπρόσωπος μιας Αριστεράς που είχε την ικανότητα να εξισορροπεί καταστάσεις και να συνθέτει απόψεις χωρίς διχαστικό λόγο. Παρόντες για να τιμήσουν τη μνήμη του ήταν από τον ΣΥΡΙΖΑ οι κ. Ν. Φίλης, Μ. Μπαλαούρας και Κ. Ζαχαριάδης, από τη Ν.Δ. οι κ. Ι. Βαρβιτσιώτης και Κ. Χατζηδάκης και από τον χώρο της Κεντροαριστεράς η κ. Φώφη Γεννηματά και οι κ. Β. Βενιζέλος, Απ. Κακλαμάνης, Κ. Λαλιώτης, Τ. Γιαννίτσης, Γ. Ραγκούσης, Γ. Μανιάτης, Αννα Διαμαντοπούλου, Γ. Φλωρίδης, Ανδρ. Λοβέρδος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Φίλιππος Σαχινίδης, Π. Κουναλάκης, Νίκος Μπίστης, Μ. Κύρκος, Γ. Μαυρωτάς, καθώς και πολλοί άλλοι βουλευτές και στελέχη της ανανεωτικής Αριστεράς.

Μιλώντας στην εκδήλωση, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη επισήμανε πως ο Γρ. Γιάνναρος ήταν ένας από τους πιο αυθεντικούς εκπροσώπους της Αριστεράς που διάβαζε και δεν πορευόταν με βάση τις γραμμές των ιερών κειμένων. Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλας υπογράμμισε πως «η σκέψη του θα μας συνοδεύει για πάντα», ενώ ο κ. Κ. Σκανδαλίδης τον περιέγραψε ως «γνήσιο ενσαρκωτή μιας Αριστεράς που εκσυγχρονίζεται παραμένοντας πιστή στις αρχές της». Μίλησαν επίσης οι κ. Θ. Θεοχαρόπουλος και Δημ. Χατζησωκράτης. Την εκδήλωση έκλεισε ο γιος του Γιώργος Γιάνναρος, με μία έντονα συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία, παρουσία και της μητέρας του Σόνιας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή